• علل باکتریایی سقط جنین

    باسیلوس لیکنی فورمیس (Bacillus licheniformis)

    باسیلوس لیکنی فورمیس

    اگرچه باکتری باسیلوس لیکنی فورمیس (Bacillus licheniformis) یک میکروب همه جایی است اما مهمترین منبع آن سیلوها، آب، مواد غذایی و بسترهایی است که بوسیله ذرات سیلوها آلوده شده‌اند.

  • علل باکتریایی سقط جنین

    عفونت مایکوپلاسمایی و یوریا پلاسمایی و سقط جنین

    عفونت مایکوپلاسمایی و یوریا پلاسمایی و سقط جنین

    گونه‌های مایکوپلاسما و یوریا پلاسما دای ورزوم هر دو متعلق به خانواده مایکوپلاسماتاسه بوده و ارگانیسم‌های چندشکلی بدون دیواره سلولی و کوچک (قطر 0/8 – 0/3 میکرون) هستند.

  • جمع آوری نمونه جهت جداسازی مایکوپلاسما یا یوریاپلاسما

    جمع آوری نمونه جهت جداسازی مایکوپلاسما یا یوریاپلاسما

    برای جداسازی ارگانیسم‌های مایکوپلاسما یا یوریاپلاسما، سوآب‌های داکرون یا پلی استر برای جمع‌آوری نمونه از فرج و واژن نیاز است. سوآب باید بلافاصله در محیط انتقال بدون چارکول غوطه‌ور شده و منجمد شود.

  • آگالاکسی واگیردار گوسفند و بز

    آگالاکسی واگیردار گوسفند و بز

    آگالاکسی یک بیماری واگیردار در گوسفند و بز است که ضایعات آن در پستان، چشم و مفاصل دام مبتلا ظاهر می‌شود. اگرچه حساسیت بز را بیشتر از گوسفند می‌دانند، اما در ایران میش‌ها بیشتر از بز‌ها به بیماری مبتلا می‌شوند.

  • پلوروپنومونی واگیر بزها

    پلوروپنومونی واگیر بز‌ها

    مایکوپلاسما کاپری کولوم تحت گونه کاپری پنومونیه عامل پلوروپنومونی واگیر بز‌ها، بیماری خاص بز‌ها است که شدیداً واگیردار و کشنده است. گوسفندان ظاهراً نسبت به عفونت طبیعی با این جرم مقاوم هستند.

  • بی حس کننده

    لیدوکائین هیدروکلراید (لیگنالین)

    محلول استریل تزریقی لینگالین یک بی‌حس‌کننده موضعی و هر میلی‌لیتر حاوی ۲۰ میلی‌گرم لیدوکائین هیدروکلراید است. این دارو محصولی از شرکت نصر فریمان می‌باشد.

  • علل باکتریایی سقط جنین

    لپتوسپیروز و سقط جنین دام

    لپتوسپیروز و سقط جنین دام

    عامل بیماری لپتوسپیروز از جنس لپتوسپیرا و یک اسپیروکت هوازی کوچک است. برای رشد این اجرام وجود شرایطی چون آب‌های سطحی، خاک قلیایی و درجه حرارت 20-15درجه سانتی‌گراد لازم است.

  • مایکوپلاسما بوویس

    مایکوپلاسما بوویس

    مایکوپلاسما بوویس باعث عوارضی چون پنومونی، تورم مفاصل و ورم پستان در گاو می‌شود که این عوارض با التهاب قرنیه و ملتحمه چشم، التهاب گوش، التهاب مننژ (مننژیت) و سقط همراه است.

  • همه گیر شناسی لپتوسپیروز

    همه گیر شناسی لپتوسپیروز

    بر اساس تقسیم‌بندی سازمان دامپزشکی کشور، ایران ا لحاظ وقوع لپتوسپیروز به سه منطقه پر خطر، کم خطر و ظاهراً بی‌خطر تقسیم می‌شود.

  • علائم بالینی و کالبدگشایی لپتوسپیروز

    علائم بالینی و کالبدگشایی لپتوسپیروز

    بیشتر عفونت‌های لپتوسپیرایی در گاو‌های غیر آبستن، تحت بالینی است و تعداد زیادی از دام‌ها بدون بروز نشانه‌های واضح بیماری، عامل بیماری را ازطریق ادرار دفع می‌کنند.

  • کنترل، پیشگیری و درمان لپتوسپیروز

    کنترل، پیشگیری و درمان لپتوسپیروز

    اولین گام در کنترل بیماری شناسایی منبع عفونت و جلوگیری از انتقال عفونت می‌باشد. منابع عفونت شامل دام‌های با علائم بالینی، جنین‌های سقط شده، جفت، حیوانات وحشی و ... و منابع محیطی مثل آب آلوده می‌باشد.

  • جمع آوری نمونه جهت تشخیص لپتوسپیروز

    جمع آوری نمونه جهت تشخیص لپتوسپیروز

    نمونه‌های مختلفی جهت آزمایش‌های باکتری‌شناسی، بافت‌شناسی، سرم‌شناسی و همچنین نمونه‌هایی از جنین سقط شده باید جمع‌آوری گردد.

  • علل باکتریایی سقط جنین

    لیستریوز و سقط جنین در دام

    لیستریوز و سقط جنین در دام

    لیستریا مونوسیتوژنز باکتری گرم مثبت، غیر اسید فاست و میله‌ای کوتاه به‌صورت مستقیم و یا کمی خمیده می‌باشد. این باکتری در طبیعت بر روی علوفه و گیاهان، خاک، شیر و مدفوع فراوان است.

  • شناسایی جرم لیستریا مونوسیتوژنز

    شناسایی جرم لیستریا مونوسیتوژنز

    طیف وسیعی از روش‌های سریع وجود دارد که جهت تشخیص لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه‌های غذایی و نمونه‌های مربوط به دام‌های آلوده، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • علل باکتریایی سقط جنین

    تب کیو و سقط جنین

    تب کیو و سقط جنین

    تب کیو یک بیماری تب‌زا است که عامل آن کوکسیلا بورنتی می‌باشد. این جرم طیف وسیعی از میزبان‌های حساس اعم از حیوانات اهلی و وحشی و حتی گونه‌های غیر پستانداری و ماهیان، کنه‌ها، پرندگان و خزندگان را آلوده می‌کند.

عناوین اصلی