سازمان غذا و دارو باید تنها متولی صدور مجوز مواد غذایی در کشور باشد

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تعدد دستگاه‌های متولی در صدور مجوز تولید مواد غذایی و تایید سلامت آن را مشکل بی‌کیفیتی و عدم استاندارد محصولات غذایی و مصرفی دانست و اقدامات و عملکرد سایر دستگاه های مرتبط با سلامت غذا از جمله دامپزشکی را در واقع دور زدن سازمان غذا و دارو دانست و این سازمان ها را متهم به صدور مجوز برای غذاهای بی کیفیت کرد.

رسول خضری در گفت‌ وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در توضیح علت وجود موادغذایی غیراستاندارد در بازار و بی‌توجهی نسبت به استفاده از افزودنی های غیرمجاز در تولید این محصولات، گفت: بیشتر اسانس‌ها و مواد مصرفی در تولید محصولات غذایی مشکل دار بوده این در حالی است که متولیان تایید سلامت مواد غذایی نمی توانند مانع استفاده از این مواد شوند، واقعیت آن است که سازمان ملی استاندارد، استانداردهایی مجزا از سازمان غذا و دارو در تعیین کیفیت مواد غذایی دارد.

سازمان غذا و دارو باید تنها متولی صدور مجوز مواد غذایی در کشور باشد

نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه سازمان‌های دیگر به موازات سازمان غذا و دارو مجوز تولید مواد غذایی می‌دهند، گفت: برای رفع این مشکل دولت باید لایحه‌ای ارائه کند که تنها یک دستگاه به عنوان متولی بر کیفیت و سلامت موادغذایی مهر تایید بزند نه آنکه هر سازمانی به صورت مجزا تایید کند.

وی با بیان اینکه اصول و ضوابط متفاوتی از سوی دستگاه های مختلف برای صدور تاییدیه سلامت محصولات غذایی درنظر گرفته می شود، افزود: سازمان غذا و دارو پس از گذر از فیلترهای سخت، مواد غذایی را استاندارد و با کیفیت اعلام می‌کند اما در مواردی سایر نهادهای مربوطه این سازمان را دور زده و برای محصولی بی‌کیفیت مجوز صادر می‌کنند، در واقع متولیان متعدد و تولیدات بسیار مشکل برای جامعه و وزارت بهداشت درست کرده‌اند چراکه در صورت بروز بیماری یا آسیبی وزارت بهداشت موظف به رفع مشکل می شود.

خضری با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو با داشتن آزمایشگاه مرجع کنترل کیفیت موادغذایی را به خوبی می‌تواند رصد کند، گفت: برای رفع اختلاف نظر بین سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد نیاز به تعریف سیاست یکپارچه و واحد است که هیات دولت می‌تواند این موضوع را در مصوبات خود لحاظ و جهت اجرا ابلاغ کند به گونه ای که یک دستگاه متولی واحد باشد و مابقی زیر نظر آن دستگاه فعالیت داشته باشند.

این نماینده مردم در مجلس نهم با یادآوری ماده 32 قانون برنامه پنجم توسعه، گفت: طبق ماده 32 قانون برنامه پنجم توسعه، تشکیلات و شرح وظایف شورای عالی سلامت و امنیت غذایی توسط وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی تهیه می‎شود و پس از تأیید معاونت به تصویب هیأت‎وزیران می‎رسد لذا از آنجایی که سیاست‌های امنیت غذایی را وزارت بهداشت تدوین می‌کند سازمان غذا و دارو باید متولی اصلی ارائه مجوز باشد.

وی با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد و سازمان دامپزشکی دو نهاد دیگری هستند که هم پای سازمان غذا و دارو مجوز می دهند، گفت: در قوانین برای کالاهای آسیب رسانی که مجوز دریافت می‌کنند مجازات‌های مالی در نظر گرفته شده اما متاسفانه به دلیل عدم توجه به قوانین مجازات ها بازدارنده نیست اما اگر یک دستگاه متولی باشد قوانین قطعا بهتر اجرا خواهد شد.

95 درصد آبلیموهای مصرفی اسیدی است

خضری یادآور شد: به دلیل ارائه مجوز از سوی دستگاه‌های مختلف و شاخص‌های مختلف تعیین استاندارد و کیفیت موادغذایی در حال حاضر 95درصد آبلیموهای مصرفی اسیدی و شیمیایی است که این نقص به دلیل صرفه‌های اقتصادی است، همانگونه که در خصوص تولید سوسیس، کالباس، خمیرمرغ، نوشابه های گاز و میزان استفاده از سموم و اسانس‌ها مشکلاتی وجود دارد اما توجهی به آنها نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری خانه‌ملت، رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو، گفت: تقلب و استفاده از افزودنی‌های غیرمجاز در صنایع غذایی روبه افزایش است.

وی معتقد است: نشان استاندارد علامت سلامت دائمی نیست و وزارت بهداشت باید به‌طور مستمر بر تولید مواد غذایی نظارت کند./