• میوه های مناسب خوراک دام

    میوه های مناسب خوراک دام

    برخی از میوه‌های مازاد مصرف انسان‌ها می‌تواند در خوراک دام بکار رفته و از خواص آنها بهره برد.

  • ریشه ها وغده های گیاهان در تغذیه دام و طیور

    ریشه ها وغده های گیاهان در تغذیه دام و طیور

    ریشه ها وغده های گیاهان از ارزش غذائی که از جهت آب (75 تا ۹۰ درصد) و ویتامین غنی هستند، اصولاً بستگی به میزان گلوسید (قند و نشاسته) که قسمت اعظم ماده خشک آنها را تشکیل می‌دهد دارد.

  • غذاهای دامی با منشأ گیاهی

    غذاهای دامی با منشأ گیاهی

    این غذاها را که معمولاً علوفه نامیده می‌شوند می‌تواند ازلحاظ حواص ظاهری به دسته‌های مختلفی تقسیم کرد مانند علف مراتع کاه، ریشه غده، دانه، میوه و حتی باقیمانده کارخانجات روغن‌کشی، قندسازی، ماءالشعیرسازی.

  • مایکوتوکسین ها در تغذيه دام

    مایکوتوکسین ها در تغذيه دام

    مایکوتوکسین‌ها گروهی از انواع سموم مختلف تولید شده توسط گونه‌های مختلف قارچ هستند و منحصرا بر روی انسان و جانوران اهلی تاثیر بازدارنده دارند که با شناخت راه‌های مبارزه با آنها، می‌توان محصولات با کیفیت‌تری تولید کرد.

  • اهمیت آب تازه و پاک در سلامت گوساله

    اهمیت آب تازه و پاک در سلامت گوساله

    آب تازه و پاک برای اتساع شکمبه ضروری و حیاتی است. بخش مهمی‌از رشد گوساله، توانا شدن شکمبه حیوان برای تخمير غلات وعلوفه است که «اتساع شکمبه» نامیده می‌شود.

  • آغوز در این سال ها چه تغییراتی کرده است؟

    آغوز در این سال ها چه تغییراتی کرده است؟

    آغوز مهم‌ترین و نخستین خوراکی است که به گوساله‌ها کمک می‌کند تا تندرست باشند و آغاز به رشد کنند که مواد مغذی موردنیاز گوساله، و مهم‌تر از آن، آنتی‌بادی‌های مادری، برای حفظ گوساله در برابر بیماری‌ها، را به او می‌رساند.

  • اهمیت کیفیت و کمیت آب در پرورش گاو

    اهمیت کیفیت و کمیت آب در پرورش گاو

    زندگی بدون آب غیرممکن است. پستانداران، بدون غذا می‌توانند مدت طولانی‌تری زنده بمانند اما بدون آب قادر به زنده ماندن نیستند. مطالعات انجام شده بوسیله RUBNER این مطلب را تایید می‌نماید.

  • بتائین در خدمت تغذیه نشخوارکنندگان

    بتائین در خدمت تغذیه نشخوارکنندگان

    بتائین در تغذیه نشخوارکنندگان چه فوایدی خواهد داشت و چگونه به سلامن دام کمک خواهد کرد؟

  • اثر تغییرات درجه حرارت محیط بر متابولیسم انرژی در گوساله ها

    اثر تغییرات درجه حرارت محیط بر متابولیسم انرژی در گوساله ها

    عوامل محیطی به‌خصوص درجه حرارت اثر مهمی بر روی احتیاجات انرژی گوساله‌های جوان دارند. همانند سایر صفات فیزیولوژیکی با افزایش سن، توانایی حیوان برای مقابله با درجه حرارت‌های خیلی پائین افزایش می‌یابد.

  • رفتارشناسی دام

    رفتارشناسی دام

    جانداران در دنیای اطراف خود رفتارهای متفاوتی را از خود بروز می‌دهند. این رفتارها به‌صورت زیر قابل دسته‌بندی است.

  • روی: نقش های تغذیه ای و دارویی

    روی: نقش های تغذیه ای و دارویی

    با وجود این که اهمیت روی به‌عنوان ماده‌ای مغذی شناخته شده، اما محققین، به اثرات کامل این ماده بر سلامت پی برده‌اند. محققین بیش از ۲۰۰ آنزیم وابسته به روی را در تمام مسیرهای عمده بیوشیمیایی بدن شناسایی ‌کرده‌اند.

  • فحل یابی کلید تلقیح موفقیت آمیز

    فحل یابی کلید تلقیح موفقیت آمیز

    مهم‌ترین شرط برای انجام تلقیح مصنوعی موفقیت‌آمیز، فحل‌یابی صحیح است. برای نیل به این مقصود، سه شرط عمده وجود دارد که در ادامه ذکر شده است.

  • کدام گاوها فحل هستند؟

    کدام گاوها فحل هستند؟

    اگر مجددا به تعریف فحلی باز گردید، ساده است بگویید یک گاو یا تلیسه می‌ایستد و اجازه می‌دهد گاوهای دیگر روی آن بپرند، فحل است. ولی در مورد گاوی که پرش می‌کند چطور؟ آیا او نیز فحل است؟

  • چه زمانی گاوها فحل می شوند؟

    چه زمانی گاوها فحل می شوند؟

    در نیمه دهه هفتاد با اندازه‌گیری عیار پروژسترون، نشان داده شد که گاوهای شیرده مدت کوتاهی پس از زایش، چرخه‌های تولیدمثلی خود را ازسر خواهند گرفت. اولین تخمک‌گذاری پس از زایش معمولا ظرف سه هفته رخ می‌دهد.

  • شناخت و تشخیص علائم فحلی

    شناخت و تشخیص علائم فحلی

    اساس تشخیص علائم فحلی، درک چرخه فحلی گاو است. شناخت و درک تغییرات رفتاری و فیزیولوژیک در زمان چرخه فحلی گاو ضروری می‌باشد.

عناوین اصلی