-
برخی دیگر از باقیماندههای حیوانی که مورد مصرف انسان قرار نمیگیرد، چربیهای اضافی و محتویات شکمبه است که میتوان از آنها در خوراک دام و طیور بهره برد.
-
باقیماندههای برخی کارخانجات مانند کارخانجات دانهخردکنی و آردسازی همچنین کارخانجات روغنکشی، قندسازی، ماءالشعیر میتوانند در تولید خوراک دام و طیور مفید واقع شوند که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.
-
ریشه ها وغده های گیاهان از ارزش غذائی که از جهت آب (75 تا ۹۰ درصد) و ویتامین غنی هستند، اصولاً بستگی به میزان گلوسید (قند و نشاسته) که قسمت اعظم ماده خشک آنها را تشکیل میدهد دارد.
-
نوتراز یک سری از آنزیمهای مورد نیاز طیور میباشد، این آنزیمها در تعداد زیادی از دانشگاههای اروپا مورد بررسی قرار گرفته که نتایج آزمایشات صورت پذیرفته بسیار رضایتبخش بوده است.
-
عبارت پروبیوتیک از کلمه یونانی (Probios) گرفته شده و برخلاف آنتیبیوتیک که به معنای ضدحیات است، در لغت به معنای حمایت از حیات میباشد.
-
مقدمه یکی از مهمترین منابع تهیه پروتئین حیوانی، تولید گوشت مرغ و پرورش طیور میباشد که در طی ۴ دهه اخیر، آغاز و رشد بیسابقهرای داشته، خصوصا در دهه اخیر که بیش از ۲برابر رشد نموده است.
-
تنش گرمایی بهعنوان یکی از مشکلات اساسی در پرورش جوجههای گوشتی و طیور تخمگذار در فصول گرم بهشمار میرود و اثرات اقتصادی زیان باری بر تولیدکنندگان تحمیل میکند.
-
گوشت مرغ بدون آنتیبیوتیک عبارت است از گوشت نیمچه گوشتی که در واحدهای پرورش دارای پروانه بهداشتی معتبر از اداره کل دامپزشکی پرورش یافته و در طول دوره پرورش از هیچ نوع آنتیبیوتیکی استفاده نشده باشد.
-
دلایل نگرانی در خصوص باقیماندههای داروئی در فرآوردههای غذایی با منشأ دامی بهویژه مرغ خصوصا در جوامع پیشرفته شامل موارد زیر میباشد.
-
جهت اثبات تولید طیور بدون آنتیبیوتیک، پیش و پس از کشتار اقدامتی صورت میگیرد که عبارتند از؛
-
بهمنظور پایهگذاری در تولید و عرضه بهداشتی و سالمتر طیور، با بهرهگیری از مهارت فنی و مشاوره با متخصصین دامپزشکی موفق به پرورش مرغ بدون مصرف آنتیبیوتیک در طول دوره پرورش در استان اصفهان شدیم.
-
بررسی جمعیت میکروبی، میکروبایوتا (microbiota) که در دستگاه گوارش مرغ بهسر میبرد بهسبب تفاوتهای بالایی که میان گلهها وجود دارد دشوار بوده است.
-
رابطه میان تنوع سویههای میکروبی مقیم دستگاه گوارش، با بهرهوری بیشتر مرغ از خوراکی که میخورد چندان روشن نیست. با اینحال تنوع بالاتر میکروبی در دستگاه گوارش سبب پایینتر بودن ضریب تبدیل خوراک شده است.
-
جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و محیط زندگی طیور بهطور مستقیم و غیرمستقیم بر سیستم ایمنی و سلامتی آنها تاثیرگذار هستند.
-
تغییرات فصلی، محیط، عوامل مدیریتی، شرایط داخلی و بستر مرغداری ازجمله عوامل خارجیای هستند که بر شمار جمعیت میکروبی دستگاه گوارش طیور تاثیر میگذارند.