نژاد باسنجی

به گزارش «سرویس حیوانات خانگی» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ سگ باسِنجی (Basenji)  کوچک، عجیب و غریب و باهوش است. دارای پوشش صاف و درخشان به رنگ سیاه – قهوه‌ای و قهوه‌ای - سفید می‌باشد. معمولاً نوک پاها، سینه و نوک دم سفید می‌باشند. دارای کمر صاف، پاهای بلند و پیشانی چین‌خورده است (پیشانی چین‌خورده چهره‌ای همیشه نگران به باسِنجی داده است). گوشها نوک‌تیز و برافراشته و دم فرخورده می‌باشد. برخلاف سایر سگها، ماده باسِنجی تنها یک‌بار در سال فحل می‌شود (تنها یک بار در سال جفتگیری می‌کند).

سگ باسنجی

خلق و خوی سگ باسنجی

باسِنجی سگی است هوشیار، پرمحبت، نیازمند توجه، پر انرژی و شجاع. به بازی کردن علاقه زیادی دارد و حیوان مناسبی برای نگهداری در خانه است. بسیار باهوش است و آموزشها را به خوبی فرا می‌گیرد و علاقه دارد تا صاحبش را خشنود سازد. برای نگهداری در کنار سایر حیوانات خانگی پیشنهاد نمی‌شود. رابطه بهتری با بزرگسالان دارد. آب و هوای مرطوب را دوست ندارد. باید همیشه مقداری اسباب‌بازی جهت جویدن در اختیارش قرار داد. باسِنجی زیاد پارس نمی‌کند اما جست‌و خیز زیادی دارد.

وزن و ارتفاع

وزن در نرها: (10-12) ک.گ، در ماده‌ها: (9-11) ک.گ 

ارتفاع در نرها: (41-43) س.م، در ماده‌ها: (38-41) س.م

مشکلات سلامتی نژاد باسنجی

بیماری‌های کلیوی که باید سریعاً در هنگام مشاهده مورد معالجه قرار گیرد، مشکلات چشمی، بیماری‌های روده و بیماری تحلیل رفتن بافت و اندام ( آنتروپی) قابل ذکر می‌باشد.

سگ نژاد باسنجی

شرایط نگهداری باسنجی

برای نگهداری در آپارتمان مناسب می‌باشد به شرط آنکه در طول روز فعالیت بدنی کافی داشته باشد. در داخل خانه بسیار پر جنب‌و جوش است و یک حیاط کوچک برایش مناسب می‌باشد. اگر در گروه‌های دو یا سه تایی نگهداری شوند بسیار خوشحال خواهند بود. باسِنجی‌ها هرگز با یکدیگر نمی‌جنگند.

فعالیت بدنی Basenji

به ورزش و فعالیت روزانه نیاز دارد و اگر صاحبش به این مسئله توجه نکند باسِنجی خیلی سریع چاق و تنبل خواهد شد.

طول عمر

حدود 10-12 سال.

آراستن

باسِنجی همانند گربه خود را می‌لیسد و هرگز بوی نامطبوع از او به مشام نمی‌رسد. به آراستن کمی نیاز دارد. ریزش مو در این نژاد کم و ناچیز است و برای افرادی که نسبت به موی حیوانات آلرژی دارند مناسب می‌باشد.

تعداد توله‌ها

6-4 توله.

توله سگ باسنجی

تاریخچه سگ باسنجی

اولین آثار بدست آمده که به باسِنجی شباهت دارد نقاشی‌های به‌جا مانده بر روی دیوارها و آرامگاه‌های مصریان از 50‌هزار سال پیش می‌باشد. این نژاد را همچنین Congo می‌نامند. در سال 1934 به اروپا وارد شد، در آنجا دوباره پرورش یافت و به سایر نقاط جهان فرستاده شد. در آفریقا بعنوان راهنما در جنگل‌ها و همچنین بعنوان شکارچی جوندگان کوچک از آن استفاده می‌شود.

گروه

سگ‌های تازی

گردآوری و ترجمه: تانیا مهرآرا

سگ باسنجی