• بیماری های میگوی پرورشی

    بیماری‌های میگوی پرورشی

    یکی از چالش‌ها در تولید آبزیان خصوصاً در آبزی‌پروری موضوع بهداشت و بیماری‌های آبزیان می‌باشد که سالانه میلیاردها تومان به دلیل بروز بیماری‌ها به پرورش‌دهندگان خسارت وارد می‌کند.

  • اصول کنترل و پیشگیری بیماری لکه سفید میگو

    کنترل و پیشگیری بیماری لکه سفید میگو

    بیماری لکه سفید سایر بیماری‌های میگو را تحت‌شعاع خود قرارداده و باعث ازبین رفتن تعداد زیادی میگو با ارزش هزاران دلار در مزارع پرورشی می‌گردد. در ادامه با اصول کنترل و پیشگیری بیماری لکه سفید میگو آشنا خواهید شد.

  • بیماری لکه سفید (WSSD) میگو

    بیماری لکه سفید WSSD میگو

    ویروس بیماری، پلاک‌های سفید رنگی را درقسمت کاراپاس میگو از خود بجای می‌گذارند و به همین دلیل بیماری را به علت رسوب و عدم جذب کلسیم، ‌لکه سفید White Spot Syndrome Disease) WSSD) می‌نامند. این بیماری در آسیا اپیدمیک است.

  • هدف از جیره نویسی غذای آبزیان

    هدف از جیره‌نویسی غذای آبزیان

    جیره ایده‌آل جیره‌ای است که حداقل قیمت را داشته باشد و با آن حداکثر تولید به دست آید. یک جیره گران قیمت ممکن است حداکثر تولید را موجب شود، ولی با آن قیمت جیره به ازای هر واحد تولید ممکن است اقتصادی نباشد.

  • سندروم مرگ زودهنگام در میگوها

    بیماری EMS در میگو

    بیماری EMS در میگو

    بیماری EMS یکی از بیماری‌های باکتریایی در میگو است که با عنوان سندروم مرگ زودهنگام در میگوها شناخته شده است که به آن سندروم نکروز حاد هپاتوپانکراس نیزگفته می‌شود.

  • روش های تغذیه آبزیان (بخش اول)

    تغذیه آبزیان

    در سیستم پرورشی، برای دستیابی به حداکثر رشد و بهترین کارآیی غذایی از یک جیره خاص، عواملی همچون روش‌های به کار گرفته شده در تغذیه، میزان غذادهی، توالی غذادهی و روشهای غذادهی از اهمیت فوق‌العاده برخوردارند.

  • آماده سازی خوراک آبزیان

    آماده‌سازی خوراک آبزیان

    در پرورش ماهی به شیوه صنعتی استفاده از جیره مناسب و غنی بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله به بررسی آماده‌سازی و پلت کردن خوراک آبزیان می‌پردازیم.

  • اشکال مختلف غذای آبزیان

    اشکال مختلف غذای آبزیان

    غذای آبزیان به اشکال مختلف و در اندازه‌های متفاوت یافت می‌شود که باتوجه به نوع و سن ماهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • احتیاجات غذایی آبزیان

    احتیاجات غذایی آبزیان

    متخصصین پرورش ماهی باید علاوه بر آشنایی کامل به احتیاجات انواع مختلف گونه‌های آبزی، از آنالیز مواد خوراکی نیز آگاهی داشته باشند تا بتوانند جیره‌هائی متناسب با احتیاجات آبزیان تنظیم نمایند.

  • کاربرد آرتمیا (میگوی آب شور) در تغذیه ماهی و میگو

    صنعت آبزی‌پروری کشور ایران رو به توسعه است و از نظر اقتصادی و تولیدی با سایر صنایع پرورش دام مانند صنعت طیور رقابت می‌نماید. از مهمترین عوامل موفقیت درآبزی‌پروری پایدار، تامین غذای مناسب آن است و غذای زنده بخصوص آرتمیا به عنوان اصلی‌ترین اقلام تغذیه آغازین آبزیان محسوب می‌شود.

  • مدیریت رسوبات در استخرهای پرورش میگو

    پرورش میگو به شیوه متراکم از اواسط دهه 1980 میلادی (به خصوص از جنوب شرق آسیا) آغازو توسعه یافت. میزان تولید میگوی پرورشی نیز به تبع توسعه سطح زیر کشت و اجرای سیستم پرورش متراکم میگو روند صعودی پیدا کرد.

  • کنترل کیفی بچه میگو

    در پرورش میگو سه عامل اساسی نقش تعیین کننده دارند که شامل موارد ذیل است : 1-کیفیت بچه میگو 2-کیفیت غذا3-مدیریت تولید مرکز تکثیر میگو وظیفه تولید بچه میگوی مناسب (با کیفیت) را برای پرورش دهندگان به عهده دارد.

  • غدد درون ریز و هورمون های تولیدمثلی در میگو

    بعد از ماهیان باله‌دار(Finfish)، سخت پوستانی مانند میگوی دریایی، میگوی آب شیرین، خرچنگ، لابستر و ... از اهمیت بالایی در آبزی پروری برخوردارند.

عناوین اصلی