-
هنگامی که مرغها به جای 60 یا 80 هفته، یکصد هفته تخم میگذارند، تولید گله تخمگذار بسیار بالاتر میرود. مرغهایی که تولید آنها بالاست نیاز به یک برنامه تغذیهای عالی دارند تا سطح بالای تولید خود را ادامه دهند. در این نوشته، به عواملی میپردازیم که میباید در برنامهریزی تغذیهای برای اینگونه مرغها مورد توجه قرار گیرند.
-
حمل تخم مرغ های نطفه دار به جوجه کشی و انتقال جوجه ها از آن، مرحله بسیار حساسی است. حملونقل تخممرغهای نطفهدار از مزارع مادر به جوجهکشی و انتقال جوجههای یک روزه به سالنهای پرورش از جمله مواردی است که نتایج فنی را نیز تحت تاثیر قرار خواهدداد.
-
در پرندگان خاصیت بافت خوراک و دیدن آن تأثیر بیشتری بر مصرف خوراک دارد ( نسبت به طعم و مزهی خوراک). همچنین پرنده اگر شکل خوراک را تشخیص ندهد، آن را با ولع نخواهد خورد.
-
مرغ معمولا بر حسب غریزه، به تخمگذاری در جای معینی عادت دارد؛ از این رو با توجه به این غریزه، در سالن مرغهای تخمگذار، باید به تعداد معینی لانه تخمگذاری نصب نمود.
-
برای اطمینان از بهرهوری خوب و بدون نقص طیور، فراهم کردن محیطی عاری از پاتوژن به همراه دستگاه گوارش قوی و سالم از نکات کلیدی حفظ سلامت طیور است.
-
طیور اهلی، مانند مرغها و بوقلمونها به شدت، تحت تاثیر نور قرار دارند. این اثرات، در تنظیم چرخه تولیدمثلی سالانه و روزانه، بسیار مهم میباشند. پرندگان، دارای یک چرخه درونی هستند، که طول مدت آن حدود 24 ساعت است.
-
یکی از شایعترین مشکلاتی که امروزه در مزارع پرورش سویههای تخمگذار دیده میشود، مشکل نرمی استخوان و کیفیت پوسته تخممرغ میباشد. تمامی این موارد به متابولیسم کلسیم در بدن پرنده باز میگردد.
-
تامین آب بهداشتی در مرغداری جهت سلامتی گله و عملکرد بهینه اقتصادی آن ضروری است.خطوطی که آب را به پرندگان می رساند شفاف نیستند،لذا دیدن آنچه داخل لوله ها اتفاق می افتد غیر ممکن است.
-
انواع مختلفی از ترکیبات ضدتغذیهای و یا سمی در دانههای غلات، لگومینهها و سایر منابع گیاهی مورد استفاده در تغذیه دام و طیور وجود دارند. اغلب این مواد اجزای طبیعی مواد خوراکی هستند که ترکیب شیمیایی متغیری نیز دارند و میتوانند در سرتاسر یا بخش خاصی از گیاه پراکنده شوند .
-
دو عامل دما و رطوبت از متداولترین متغیرهائی است که سبب آلودگی تخممرغهای بارور میگردند.
-
منظور از "کود مرغی"، ادرار، مدفوع و عوامل و موادموجود در بستر مرغداریها میباشد. امروزه در دنیا از کود مرغ علاوه بر استفاده در زمینهای کشاورزی میتوان در تغذیه دام و ماهی استفاده نمود.
-
هدف از ضدعفونی دریک مرغداری، از بین بردن همه میکرو ارگانیسمهای بیماریزا در سالنها، محوطه، وسایل و غیره میباشد که در شرایط عملی رسیدن به این حد از ضد عفونی غیر ممکن است.
-
سلامت جوجهها در زمان تفریخ میتواند بر روی کیفیت جوجههای گوشتی، مراحل رشد و ویژگیهای گوشت آنها تأثیر بگذارد.
-
درک صحیح دستگاه گوارش طیور برای تنظیم یک جیره اقتصادی و دقیق به جهت بهبود عملکرد گلههای طیور بسیار حائز اهمیت است. همچنین برای شناخت یک مشکل تغذیهای و حل آن آشنایی با این دستگاه کاملا ضروری است.
-
استرس گرمایی یکی از عواملی است که به دلیل ایجاد ضررو زیان مالی ناشی از کاهش عملکرد طیور و افزایش تلفات، یکی از مشکلات جدی پرورش طیور است، چون ضرری که آن میتواند به صنعت مرغداری تحمیل کند چیزی کمتر از گامبورو و برونشیت نیست.