-
حقایق شگفت انگیز و جالب در مورد گاوهای شیری
-
شیرخشک گوساله حاوی پروبیوتیک، پری بیوتیک، یونوفر و افزودنیهای مجاز خوراکی میباشد.
-
اهمیت به مدیریت گله و توجه به نکاتی در خصوص شیردهی و زایش برای افزایش بازدهی گاوهای شیری از اهمیت بالایی برخوردار است.
-
گاوها هرچه به زمان زایمان و آغاز دوره شیردهی جدید نزدیکتر میشوند ، دچار تنش یا استرس بیشتری هستند. در خلال این دورهی انتقال، بسیاری تغییرات بیولوژیکی جهت مراحل مختلف زایمان و شروع شیردهی رخ میدهد.
-
برای تشخیص دامها لازم است که روش ویژهای بکار گرفته شود. در گلههای بزرگ و در گلههای خالص دامها را باید به شیوهای مناسب مشخص نمود از این رو موارد زیر توصیه میشود.
-
دو منبع حرارتی که گاو را تحت تأثیر قرار میدهند که عبارتند از حرارت محیط، حرارت داخلی حاصل از سوخت و ساز پایه مواد مغذی.
-
در تغذیه گاوهای شیری آنچه اغلب مورد بحث قرار میگیرد محدود به مواد مغذی نظیر انرژی و پروتئین میشود که تاثیر مستقیمی بر تولید شیر دارند، اما به راستی ما درباره مواد معدنی چه میدانیم؟ آنها چه هستند و چرا اهمیت دارند؟
-
با افزایش دما غالبا بدن گاو در بازه زمانی 2 تا 7 هفته به وسیله تبخیر سطحی خود را با شرایط وفق میدهد. استرس گرمایی یا گرمازدگی گاوی یکی از مشکلاتیست که دامداران در مناطق گرمسیر بر سر راه فعالیت خود با با آن روبهرو هستند.
-
در حرفه پرورش دام همواره لحظاتی پیش میآید که استرس بر محیط چیره میشود. برای کنترل شرایط استرسزایی که میتوانیم با مدیریت بر آنها غلبه کنیم چه روشهایی وجود دارد؟
-
ایجاد سایبان یکی از مهمترین و ارزانترین روشها برای تغییر دادن محیط گاو است، گاوهای دارای سایبان افزایش بالای 10% را در تولید شیر دارند.
-
بررسی وضعیت خصوصیات فیزیکی مرتبط با تولید و تواناییهای تولیدی گاو را ارزیابی تیپ گاو گویند.
-
ارزیابی و امتیازدهی به وضعیت سیستم پستان گاو بهصورتی که در ادامه شرح داده شده، انجام میشود.
-
وضعیت ناحیه لگنی گاو شامل موارد مورد بررسی در زیر بوده و مجموعاً 20 امتیاز دارد.
-
اندام های حرکتی گاو (دست و پا) در ارزیابی تیپ خود دارای سه شاخص است که در ادامه به توضیح آن میپردازیم.
-
در ارزیابی تیپ ظرفیت عمومی بدن گاو از پنج صفت زیر تشکیل شده است که در ادامه به آنها میپردازیم.