ماکی دام

دام، طیور، آبزیان

کد خبر: 1566
بازدید: 2332
تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۸ ساعت: 10:41:57 AM
پاسخ وزارت کشاورزی انگلستان DEFRA به پرسش‌هایی درباره آنفلوانزا

پیشگیری از همه‌گیر شدن آنفلوانزای پرندگان

همه مرغداران، بدون توجه به شمار مرغ‌های گله، می‌باید هوشیار باشند و هر نشانه‌ای از بیماری را به دامپزشكی محل گزارش كنند. آنها همچنین باید كار مرغداری را با رعایت بالاترین سطح بهداشت انجام دهند.

پیشگیری از آنفولانزای مرغی

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ ویروس آنفولانزا می‌تواند خودش را با میزبان‌های مختلف تطبیق دهد. در حالتی که این ویروس پرندگان را مبتلا کند، آنفولانزای پرندگان یا آنفولانزای مرغی نامیده می‌شود. در گفتگوی پیش رو، دوره‌ی کنونی شیوع آنفولانزا و راه‌های پیشگیری از آن را بررسی می‌کنیم.

پرسش 1: هرگاه پرندگان مهاجری كه به بیماری بسیار مسری آنفولانزا (HPAI، Highly Pathogenic Avian Influenza) آلوده باشند دیده شوند چه كارهای پیشگیرانه‌ای انجام خواهید داد؟

پاسخ: نخستین نگرانی ما برآورد خطر گسترش بیماری به مرغداری‌ها خواهد بود. موضوع نگهداری مرغ‌ها در فضای آزاد (range-Free) در جاهای سرپوشیده را، آنگاه كه خطر گسترش بیماری از درجه پایین كنونی بالاتر برود، با صاحبان این صنعت مورد گفتگو قرار داده‌ایم.

ما به همه كسانی كه مرغداری range-Free دارند گفته‌ایم برنامه‌ای تهیه كنند كه اگر نیاز باشد مرغ‌هایشان را دور از پرندگان وحشی نگه دارند و بدانند چگونه گله خود را (در جاهای سرپوشیده) مدیریت خواهند كرد و با مشكلات بالقوه آسایش مرغ‌ها چگونه روبرو خواهند شد.

پرسش2: در انگلستان، گله‌های كوچك بسیاری در باغچه خانه‌ها وجود دارد، چه كارهایی برای محافظت از اینها پیش‌بینی شده است؟

پاسخ: همه مرغداران، بدون توجه به شمار مرغ‌های گله، می‌باید هوشیار باشند و هر نشانه‌ای از بیماری را به دامپزشكی اداره كشاورزی محل گزارش كنند. آنها همچنین باید كار مرغداری را با رعایت بالاترین سطح بهداشت انجام دهند، ز یرا جابه‌جایی مرغ‌ها، انسان‌ها، كامیون‌ها، دستگاه‌ها و مانند اینها، وسایل بالقوه انتقال بیماری هستند.

راهنمای بهداشتی وزارت كشاورزی انگلستان برای مرغداران، روی وب‌سایت به آدرس (uk.gov.defra.www) گذاشته شده است. اگر بیماری آنفولانزای پرندگان شیوع یابد، محدودیت‌ها در مناطق آلوده شامل همه كسانی كه مرغ نگهداری می‌كنند، خواهد شد.

پرسش3: در چه مرحله‌ای، وزارت كشاورزی به مرغداری‌های range-Free خواهد گفت كه مرغ‌هایشان را به جاهای سرپوشیده ببرند؟

پاسخ: افراد مؤثر در این صنعت، با برآورد وزارت كشاورزی در این نكته موافقند كه خطر ورود آنفولانزای پرندگان به ا ین كشور پایین خواهد ماند و فعلاً به كارهای احتیاطی نیاز نداریم. هرگونه تغییر در این زمینه، می‌باید بر پایه برآورد خطر به وسیله خودمان باشد و باید مناسب با شرایط باشد.

پرسش4: آیا ظرفیت كافی برای سوزاندن لاشه مرغ‌ها فراهم است؟

پاسخ: احتمال نمی‌رود كه وسایل لازم برای سوزاندن لاشه‌ها در خود مرغداری‌ها كه برای كنترل بیماری كشتار می‌شوند، وجود داشته باشد. برنامه اضطراری مقابله با بیماری‌های غیربومی، روش كشتار در بیرون مرغداری را بر عهده وزارت كشاورزی نهاده است.

بهترین گزینه این است كه از جاهایی كه برای سوزاندن دام‌های بزرگ در بیرون مزارع مجاز هستند استفاده شود. آخرین راه، خاك كردن لاشه‌ها در جاهای مجاز است.

پرسش5: در مرغداری‌های قفس‌دار، از شرّ فضله مرغ‌ها چگونه خلاص خواهیم شد؟

پاسخ: مرغداران، مسئول ازبین بردن فضله مرغداریشان هستند. باید فضله‌ها را از ساختمان بیرون ببرند و باید آن را به گونه‌ای نابود كنند كه ویروس‌ها كشته شوند.

این روش می‌باید به یكی از راههای ز یر باشد: سوزاندن در جایی مناسب، بخار دادن به گونه‌ای كه همه مواد، دستكم به گرمای 70 درجه سانتی‌گراد برسند، یا انبار كردن به مدت 24 روز در جایی كه از نظر محیط ایمن باشد و كار، بهداشتی انجام گیرد.

دیگر راه‌ها، مانند مدفون كردن در جاهای مجاز و كمپوست كردن است.

پرسش6: هرگاه بیماری در یك مرغداری بزرگ تخمگذار بروز كند چه عواملی برای برگزیدن شیوه كشتار مرغ‌ها مورد ملاحظه قرار خواهد گرفت؟

پاسخ: افزون بر جزئیات عملی كشتار، مانند فراهم بودن گروه‌های گرفتن مرغ‌ها و وسایل كشتار، خطرات دامپزشكی، و بهداشت یا ایمنی در این برآورد در نظر گرفته خواهد شد. در این برآورد، اطمینان خواهد بود كه شیوه كشتار بدون آزار مرغ‌ها باشد و خطر گسترش بیماری را فراهم نیاورد.

از نظر عملیاتی، هدف این خواهد بود كه انسانهایی كه در تماس با ویروس قرار می‌گیرند، به و یژه در تماس با مرغ‌های زنده، به كمترین رسانده شوند.

این تصمیم كه چه شیوه كشتاری، برگزیده خواهد شد بستگی به سیستم ساختمان مرغداری و نگهداری مرغ‌ها، سن مرغ‌ها، نزدیكی دیگر ساختمان‌ها، و شدت وزش باد دارد.

پرسش7: آیا پیش‌بینی وضعی را می‌كنید كه واكسیناسیون را مورد ملاحظه قرار دهید؟

پاسخ: این مقررات در انگلستان وجود دارد كه در مناطقی واكسیناسیون را اجباری كند. به هر روی، با توجه به محدودیت‌های این‌كار، انتظار نمی‌رود كه واكسیناسیون بخشی از برنامه كنونی كنترل آنفولانزای پرندگان باشد و هنوز واكسن آنفولانزای پرندگان در انگلستان مجاز نیست. با این محدودیت‌ها، دستكم می‌باید دستوری برای واكسیناسیون پرندگان كمیاب باغ‌وحش‌ها و «گونه»هایی كه در خطر قرار دارند، وجود داشته باشد.

توصیه‌هایی برای پیشگیری در مزارع پرورش مرغ:

بیشترین خطر برای مرغداری‌هایی وجود دارد كه مرغ‌ها را در فضای آزاد نگهداری می‌كنند، زیرا نمی‌توان آنها را مؤثراً در برابر پرندگانی كه ممكن است به این ویروس‌ها آلوده باشند محافظت كرد. اما در هرصورت، خطر برای مرغداری‌های بزرگ سرپوشیده نیز وجود دارد (مرغداری‌های مادر، تخمگذار و گوشتی)، كه با رعایت پاكیزگی و بهداشت خوب می‌توانند این خطر را كاهش دهند، هرچند كه به راستی نمی‌توان این خطر را كاملاً از میان برداشت.

پیشگیری از آنفولانزای مرغی

به هرحال، دو واقعیت را باید به یاد داشته باشید:

- ویروس‌های آنفولانزای پرندگان به آسانی به وسیله مواد ضدعفونی‌كننده كارآمد كشنده یروس‌ها نابود می‌شوند.

- و نیز ارزشمند است تأكید شود كه پیش از این كه گله به این ویروس آلوده شود می‌باید شمار معینی از جمعیت این ویروس وجود داشته باشد، بنابراین، كارهای بهداشتی و ضدعفونی كه جمعیت ویروس را كاهش می‌دهد و نمی‌گذارد به آستانه ایجاد بیماری برسد باید با دقت انجام گیرد:

1- پیرامون مرغداری را با موانع محافظتی و درهای قفلدار ببندید تا مطمئن شوید كه شخص غیرمجازی وارد نمی‌شود.

2- همه بازدیدكنندگانی كه بازدید آنها ضروری است می‌باید دستورالعمل بهداشتی كامل را رعایت كنند. اطمینان یابید كه هیچ راهی برای ورود پرندگان دیگر به سالن وجود نداشته باشد.

3- پیرامون مرغداری را، تا آنجا كه ممكن است، از دسترس پرندگان دیگر (گنجشك، كبوتر، كلاغ ...) دور نگه دارید. هرگونه تلفات مرغ را بی‌درنگ دور كنید.

4- امكانات مناسب برای ضدعفونی چرخ‌ها و چكمه‌ها، و تأمین لباس محافظت‌كننده و اسپری‌كننده و مواد ضدعفونی مناسب را فراهم كنید.

5- تجربه نشان داده است كه به ویژه مرغداری‌های نزدیك جنگل و بیشه‌زارها آسیب‌پذیر هستند، اگر بتوان یك فضای خالی میان مرغداری و درختان پدید آورید كاری مناسب خواهد بود.

6- اگر نشانه‌ای از آلودگی در مرغداری‌های نزدیك دیده می‌شود بهتر است در مسیر هوای ورودی به سالن‌ها (دستگاه تهو یه) فیلتری قرار دهید و قطره‌های مواد ضدعفونی روی فیلترها چكانده شود. اینكار را باید با مشورت كارشناس ویژه انجام دهید تا اطمینان یابید مقدار هوای كافی به سالن‌ها می‌رسد. در میان كارشناسان موافقت همگانی در همه زمینه‌ها وجود ندارد. سازمان بهداشت جهانی بر این نظر است كه مطمئناً از آنفولانزای مرغی، یك گونه آنفولانزای انسانی پدیدار خواهد شد كه یك همه‌گیری جهانی خواهد داشت.

هلندی‌ها آن اندازه نگران شده‌اند كه همه مرغداری‌های Free range را واداشته‌اند تا مرغ‌ها را در جاهای سرپوشیده نگهداری كنند.

بهترین كار برای مرغداری‌ها در راستای پیشگیری از آنفولانزای مرغی این است كه:

- از هم‌اكنون برنامه بهداشتی خود را با دقت بیشتر انجام دهند (دوز بالاتر مواد ضدعفونی‌كننده)

- برنامه‌ای برای رویارویی با شیوع احتمالی بیماری داشته باشند.

- مواظب هرگونه نشانه‌ای از بیماری در مرغداری خود و در منطقه باشند.

انجام كارهای بهداشتی (security-bio) در همه وقت و به‌طور دقیق، برای مرغداری‌ها سودمند است. بسیاری از بیماری‌ها را می‌توان با انجام این كارهای بهداشتی از مرغداری دور نگه داشت.

- از وارد شدن استرس به مرغ‌ها جلوگیری كنید، تا ایمنی آنها كاهش نیابد.

3 تا 5 روز 250 گرم "پروتکسین" را در 1000 لیتر آب نوشیدنی جوجه‌ها بیافزایید.

• برای افزایش تولید سلول‌های ضد ویروس سیستم ایمنی بدن

• توانایی تحریك طبیعی سیستم ایمنی مرغ‌ها در برابر بیماری‌ها

• افزایش اثر واكسن

• برقراری توازن میكروفلور دستگاه گوارش و تندرستی بیشتر مرغ

می‌توانید از محلول «آکواسپت»، بر روی فیلتر دستگاه‌های ورودی هوا به سالن‌ها استفاده کنید. آکواسپت 99/999% ویروس‌ها و باکتری‌ها را می‌کشد.

منبع: نیکوتک


نام:
پست الکترونیک:
نظر:
*
نظر شما با موفقیت ارسال شد.
نظر شما حداکثر تا 24 ساعت آینده بررسی می شود
ارسال نظر
نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نخواهد شد
نظرات به زبانهایی به غیر از زبان فارسی منتشر نخواهد شد
نظرات غیر مرتبط با این خبر منتشر نخواهد شد.
نام:
پست الکترونیک:
نظر:
*
 
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار:0
انتشار یافته:1
ناشناس
۱۳۹۷ پنج شنبه ۱۹ مهر 1:57:44 PM
باید فکرچاره بود