-
تامین آب بهداشتی در مرغداری جهت سلامتی گله و عملکرد بهینه اقتصادی آن ضروری است.خطوطی که آب را به پرندگان می رساند شفاف نیستند،لذا دیدن آنچه داخل لوله ها اتفاق می افتد غیر ممکن است.
-
در طول دوره پرورش، مرغدار سعی بر تولید پرندهای با رشد مطلوب و توسعه متمایز عضله دارد. گیاه و مزرعه میتواند بر روی بالاتر رفتن کیفیت فرآوردههای گوشتی طیور موثر باشد.
-
انواع مختلفی از ترکیبات ضدتغذیهای و یا سمی در دانههای غلات، لگومینهها و سایر منابع گیاهی مورد استفاده در تغذیه دام و طیور وجود دارند. اغلب این مواد اجزای طبیعی مواد خوراکی هستند که ترکیب شیمیایی متغیری نیز دارند و میتوانند در سرتاسر یا بخش خاصی از گیاه پراکنده شوند .
-
دو عامل دما و رطوبت از متداولترین متغیرهائی است که سبب آلودگی تخممرغهای بارور میگردند.
-
منظور از "کود مرغی"، ادرار، مدفوع و عوامل و موادموجود در بستر مرغداریها میباشد. امروزه در دنیا از کود مرغ علاوه بر استفاده در زمینهای کشاورزی میتوان در تغذیه دام و ماهی استفاده نمود.
-
هدف از ضدعفونی دریک مرغداری، از بین بردن همه میکرو ارگانیسمهای بیماریزا در سالنها، محوطه، وسایل و غیره میباشد که در شرایط عملی رسیدن به این حد از ضد عفونی غیر ممکن است.
-
سلامت جوجهها در زمان تفریخ میتواند بر روی کیفیت جوجههای گوشتی، مراحل رشد و ویژگیهای گوشت آنها تأثیر بگذارد.
-
درک صحیح دستگاه گوارش طیور برای تنظیم یک جیره اقتصادی و دقیق به جهت بهبود عملکرد گلههای طیور بسیار حائز اهمیت است. همچنین برای شناخت یک مشکل تغذیهای و حل آن آشنایی با این دستگاه کاملا ضروری است.
-
استرس گرمایی یکی از عواملی است که به دلیل ایجاد ضررو زیان مالی ناشی از کاهش عملکرد طیور و افزایش تلفات، یکی از مشکلات جدی پرورش طیور است، چون ضرری که آن میتواند به صنعت مرغداری تحمیل کند چیزی کمتر از گامبورو و برونشیت نیست.
-
با توجه به روند فزاینده افزایش جمعیت، منابع محدود و فقر و گرسنگی پنهان لازم است برنامه اقتصادی همه جانبهای در بخش کشاورزی و زیر مجموعه آن دامپروری تدوین گردد.
-
رطوبت سالن مرغداری یکی از بزرگترین مسائل در سیستم بسته میباشد. این رطوبت ناشی از مدفوع و همچنین رطوبت هوای تنفسی میباشد. تقریباً تنها راه نجات از رطوبت سالن، افزودن جریان هوا در آن میباشد.
-
هیچکس به دقت نمیداند که چرا پرندگان دوست دارند به سمت قسمت ورودی هوا در سالنهای تهویه شده تونلی حرکت کنند. یک نظریه این است که جوجهها ترجیح میدهند که رو به باد باشند.
-
کیفیت گوشت جوجه از نقطه نظر فروش میتواند تحت تأثیر روشهای مدیریتی در انتهای دوره رشد، در زمان مرغگیری و در طی بارگیری و انتقال قرار میگیرد. سلامت جوجهها در این زمان، نه فقط به خودشان بلکه به کیفیت تغذیه آنها نیز بستگی دارد.
-
رشد بعنوان اولین ویژگی مورد نظر در گلههای گوشتی بوده و انتخاب ژنتیکی نیز در درجه اول بر همین اساس صورت میگیرد که نتیجه آن با بروز بلوغ جنسی زودرس ولی با عدم رشد کافی غدد جنسی در گلههای مادر توأم شده است.
-
پیشرفتهای سریع صنعت مرغداری در طول 40 سال گذشته باعث به وجود آمدن نژادهایی با رشد بسیار سریع شده است.