عملیات ضروری بعد از ورود جوجه‌ها

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ عملیات ضروری بعد از ورود جوجه‌ها به سالن مرغداری، جهت پیشگیری از بروز بیماری، شامل موارد زیر است.

1- جوجه‌ها از انتهای سالن و در کنار آبخوری‌ها و دانخوری‌ها و بدور از خشونت پخش شوند.

2-کارتن‌های حمل جوجه باید جمع‌آوری و در محلی دور سوزانده شوند.

3-درجه حرارت سالن با رفتار جوجه‌ها کنترل شود. 

4-برای جوجه‌های ضعیف به جهت یافتن دان و آب کمک شود.

5-بلافاصله آشیانه جهت استراحت جوجه‌ها ترک شود.

کنترل دمای مرغداری با رفتار جوجه‌ها

1-اگر جوجه‌ها درهم رفته و یکجا جمع شوند، درجه حرارت سالن پائین است.

2- اگر جوجه‌ها با بال‌های افتاده، نفس زنان و با دهان باز بصورت ردیفی به دنبال هم در کناره‌ها و دیواره آشیانه قرار گرفته باشند، درجه حرارت سالن بالا است.

3- اگر جوجه‌ها با نشاط و شادابی مشغول دان خوردن بوده و بطور یکنواخت در سطح آشیانه پخش باشند، درجه حرارت سالن مناسب است.

بیشتر بدانیم:

اهمیت دسترسی فوری جوجه‌های یک روزه به آب و خوراک

تقویت روده جوجه‌ها در نخستین روزهای زندگی

تهیه جوجه برای مرغداری

تامین آب مورد نیاز جوجه‌ها

در نظر گرفتن فضای کافی برای جوجه‌ها به جهت نوشیدن آب از ضروریات مدیریت مرغداری است. توصیه می‌شود از آبخوری‌های کوچک‌تر و به تعداد بیشتر برای روزهای اول جوجه‌ها استفاده شود.

قبل از ورود جوجه‌ها آبخوری‌ها با آب تازه باید پر شوند و قبل از اینکه غذا در اختیار آنها قرار گیرد دسترسی آنها به آب میسر باشد.

اضافه کردن شکر به نسبت 5% به آب آشامیدنی در روز اول به منظور به حداقل رساندن استرس ناشی از حمل و نقل در مسافت‌های طولانی مفید گزارش شده است.