ماکی دام

دام، طیور، آبزیان

کد خبر: 3907
بازدید: 398
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱/۱۶ ساعت: 10:09:03 AM

اصول بنیادی یک برنامه بایوسکیوریتی اثربخش چه هستند؟

پس از آشنایی با ماهیت بیوسکیوریتی، حال با اصول بنیادی آن و برنامه‌های اثربخش آشنا می‌شویم.

اصول بنیادی یک برنامه بایوسکیوریتی اثربخش چه هستند؟

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ پس از آشنایی با ماهیت بیوسکیوریتی، حال با اصول بنیادی آن و برنامه‌های اثربخش آشنا می‌شویم.

1- رفت و آمد به مرغداری را محدود کنید.

متاسفانه بازدیدکنندگان یکی از علل اصلی شیوع بیماری‌ها هستند. در مناطقی که مرغداری‌ها متراکم هستند رفت و آمدهای زیادی بین سالن‌های پرورش و مرغداری‌ها انجام می‌گیرد.

این موارد شامل خود مرغدارها، دامپزشکان، اکیپ واکسیناسیون، کارگرها، کامیون‌های حمل جوجه و مواد غذایی و سایر موارد مشابه هستند. این رفت و آمدها را به حداقل برسانید.

بازدیدها باید دلیل داشته و برنامه‌ریزی شده باشند نه برای تفنن یا وقت‌کشی.

۲- رفت و آمد‌ها تحت کنترل شدید صورت پذیرند.

• یک حصار امن (درصورت امکان فنس‌کشی دور محوطه) ایجاد کنید تا ناقلین بیماری را دور نگهدارید.

• تابلوی ورود ممنوع در جلوی در نصب کنید.

• تمام درهای ورودی و در سالن‌ها را درصورت امکان قفل کنید.

• دستگاه اسپری ضدعفونی را در کنار در ورودی به‌صورت آماده داشته باشید.

• مطمئن شوید که وسایلی که داخل و یا خارج میشوند حتمأ شستشو و ضدعفونی شوند.

• ضدعفونی کامیون‌ها را فراموش نکنید.

• به راننده‌ها اجازه ندهید از کامیون پیاده شوند یا در اطراف سالن‌ها بچرخند و از هر بار غذایی که تخلیه می‌کنید کمی نمونه برداشته و در جایی نگهداری کنید تا درصورت بروز بیماری‌های عفونی یا تغذیه‌ای به آزمایشگاه بفرستید.

٣- احتیاط‌های لازم را برای بازدیدکنندگان درنظر بگیرید.

بیماری می‌تواند توسط گرد و غباری که بر دست، موها و یا لباس‌هایشان نشسته است از یک مرغداری به مرغداری دیگر منتقل شود.

• به کسانی که در ۲۴ ساعت گذشته با مرغداری دیگری در تماس بوده‌اند اجازه ورود ندهید.

• بازدیدهای عمومی بخصوص از سالن‌های پرورش را ممنوع کنید.

• مشخصات بازدیدکنندگان، تاریخ و ساعت ورود و خروج را در دفتری ثبت کنید.

• اگر کلاه به سر دارند تا موقع بیرون رفتن از آنها بگیرید.

• بازدیدکنندگان حتما کفش‌های خود را در حوضچه‌های مخصوص ضدعفونی کنند.

• از آنها بخواهید موقع ورود و خروج دست‌های خود را با آب و صابون بشویند.

• بازدیدکنندگان قبل از ورود دوش بگیرند.

• به پرسنل خود آموزش دهید که موارد ذکر شده را اجرا کنند.

۴- بازدید خود را از مرغداری‌های دیگر و سایر مکان‌های مرتبط با طیور به حداقل برسانید.

• به هنگام بازدید از مرغداری‌های دیگر از کلاه استفاده نکنید.

• به هنگام بازدید از چکمه و پوشش سرتاسری (Cover) تمیز استفاده کنید.

• از تماس با طیور متفرقه و افرادی که در مرغداری‌های دیگر کار می‌کنند خودداری کنید.

• از مکان‌هایی که در آنجا جنگ خروس راه می‌اندازند و افراد مرتبط دوری کنید.

۵- موارد بهداشتی را در مرغداری خود رعایت کنید.

• در داخل مرغداری از Cover و چکمه استفاده کنید.

• از کلاه شخصی در داخل مرغداری استفاده نکنید.

• حوضچه‌های ضدعفونی را مرتب تمیز و مواد تازه داخل آنها بریزید. درصورت عدم رعایت این موارد حوضچه‌ها هیچ فایده‌ای نخواهند داشت.

• تجهیزات مرغداری را بطور منظم تمیز و ضدعفونی کنید.

• به هیچ عنوان تجهیزات را قبل از شستشو و ضدعفونی از سالنی به سالن دیگر یا مرغداری دیگر انتقال ندهید.

• هیچ پرنده زینتی یا خانگی از قبیل طوطی و قناری را در مرغداری نگهداری نکنید.

• برنامه‌های کنترل حشرات، پرندگان وحشی و جوندگان را بکار ببرید.

• راه‌های ماشین رو داخل مرغداری را نیز تمیز نگهدارید.

• بطور منظم از جاهای مختلف مرغداری خود بازدید کنید.

۶- موارد بهداشتی توصیه شده را در مورد گله‌های خود رعایت کنید.

• به هنگام بازدید از سالن‌ها اگر سن جوجه‌ها متفاوت است ابتدا از سالن جوجه‌های جوان‌تر شروع کنید. بازدید از گله‌های مریض را در آخر انجام دهید.

• بدون ضدعفونی کفش‌ها از سالنی به سالن دیگر نروید.

• زمان خالی گذاشتن سالن‌ها بین ۲ دوره پرورش را رعایت کنید.

بیشتر بدانیم:
نظارت بر اجرای درست بیوسکیوریتی
خطر انسان ها برای مرغداری

بعد از خارج شدن گله موارد زیر را کاملاً تمیز و ضدعفونی کنید:

• سالن‌ها

• تجهیزات

• سیستم آبخوری

• مکان‌های دفن و ازبین بردن پرنده‌های مرده

پرنده‌های مرده را ازطرق زیر ازبین ببرید:

• دفن در مناطق مشخص شده

• سوزاندن

• تبدیل به پودر یا کود

۷- از آلودگی تماسی پیشگیری کنید.

• برای گله‌های مشکوک از روش‌های تشخیص مناسب استفاده کنید.

• مرغداری‌های دچار بیماری را شناسایی کنید.

• برای مرغداری‌های مشکل‌دار، «منطقه پر خطر» تعیین کنید.

• درصورت امکان راه‌های منتهی به مرغداری خود را از سایر مرغداری‌ها جدا کنید.

۸- روش‌های پاک‌سازی و ضدعفونی مناسب را بطور منظم بکار ببرید.

• مرغداری خود را براساس یک برنامه منظم ضدعفونی کنید. عمل ضدعفونی عوامل بیماریزای محیط و درنتیجه خطر بیماری را کاهش می‌دهد.

برای مطالعه دیگر بخش‌های این مقاله کلیک کنید:
بیوسکیوریتی (BIOSECURITY) یا ایمنی زیست محیطی


نام:
پست الکترونیک:
نظر:
*
نظر شما با موفقیت ارسال شد.
نظر شما حداکثر تا 24 ساعت آینده بررسی می شود
ارسال نظر
نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نخواهد شد
نظرات به زبانهایی به غیر از زبان فارسی منتشر نخواهد شد
نظرات غیر مرتبط با این خبر منتشر نخواهد شد.
نام:
پست الکترونیک:
نظر:
*
 

عناوین اصلی