بتائین هیدروکلراید

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ بتائین ماده‌ای سفید رنگ، گرانوله و محلول در آب می‌باشد و یکی از افزودنی‌های مهم در خوراک طیور به‌شمار می‌رود، این ماده به لحاظ خاصیت متیل‌دهندگی و اسمولیت بودن دارای تاثیر ویژه‌ای در سطح سلولی می‌باشد و موجب کاهش ضریب تبدیل، افزایش بازده تولید، بهبود عملکرد لاشه، افزایش سلامت دستگاه گوارش بویژه در روده‌ها و بهبود فاکتورهای ایمنی در سلول‌های روده می‌گردد.

بیشتر بدانیم:
بتائین چیست؟
راهکارهای تغذیه ای طیور در برابر استرس گرمایی

ویژگی‌های بتائین

• افزودن بتائین به خوراک طیور موجب می‌گردد که بتائین نقش متیل‌دهندگی متیونین را برعهده گیرد و درنتیجه متیونین موجود در جیره صرف ساخت عضلات بویژه عضله سینه می‌گردد.

• استفاده دائمی از بتائین در خوراک طیور باعث حفظ ارتفاع پرزهای روده کوچک (ویلی) می‌گردد که درنتیجه میزان جذب مواد مغذی بهبود چشمگیری یافته و این ویژگی منحصر به‌فرد موجب می‌شود که عملکرد طیور در زمان درگیری با بیماری کوکسیدیوز بهبود قابل ملاحظه‌ای یابد.

بتائین هیدروکلراید

• مصرف توام بتائین با کوکسیدیواستات‌ها بطور چشمگیری منجر به افزایش تاثیر کوکسیدیواستات‌ها می‌گردد.

اثر مثبت بتائین بر عملکرد انواع کوکسیدیواستات‌ها

اثر مثبت بتائین بر عملکرد انواع کوکسیدیواستات‌ها
 

• استفاده از بتائین در هنگام وقوع استرس حرارتی موجب کاهش اتلاف انرژی، حفظ کیفیت تولید و سلامت طیور می‌گردد، همچنین درشرایط دهیدراتاسیون مانع ازدست رفتن آب بدن می‌شود.

اثر مثبت بتائین بر بهبود عملکرد جوجه‌های گوشتی در هنگام بروز تنش حرارتی

اثر مثبت بتائین بر بهبود عملکرد جوجه‌های گوشتی در هنگام بروز تنش حرارتی
 

• افزودن بتائین به خوراک و یا آب، به میزان چشمگیری منجر به کاهش رطوبت بستر می‌شود. بویژه در مناطقی که شوری آب بیش از حد استاندارد باشد.

• تجمع بتائین در داخل سلول‌هایی که تحت استرس قرار گرفته‌اند موجب حفظ تعادل اسمزی سلول، محافظت از سلول و افزایش بقاء آن می‌گردد. همچنین بتائین بدلیل کاهش خروج مایعات از سلول می‌تواند باعث کاهش میزان آسیت گردد.

خواص بتائین

• با افزودن بتائین به خوراک جوجه‌های گوشتی میزان گوشت سینه افزایش یافته، چربی محوطه بطنی کاهش می‌یابد و درنتیجه باعث بهبود کیفیت لاشه، افزایش میانگین وزن روزانه و کاهش ضریب تبدیل می‌گردد.

اثر مثبت بتائین بر بهبود کیفیت لاشه

اثر مثبت بتائین بر بهبود کیفیت لاشه                                                                                                                   اثر مثبت بتائین در کاهش چربی محوطه بطنی

• بتائین بعنوان یک محافظ اسمزی آلی موجب حفظ تعادل آب و حجم سلول‌های روده می‌گردد و این ویژگی ترشح آنزیم‌های گوارشی را تسهیل می‌نماید که درنتیجه قابلیت هضم و جذب مواد افزایش می‌یابد.

تأثیر بتائین بر افزایش میزان قابلیت هضم و جذب مواد موجود در جیره طیور

تأثیر بتائین بر افزایش میزان قابلیت هضم و جذب مواد موجود در جیره طیور
 

اثر مصرف بتائین در بهبود عملکرد طیور تخمگذار

• کاهش نسبت خوراک به تخم‌مرغ تولیدی

• افزایش تولید تخم‌مرغ

• افزایش استحکام پوسته تخم‌مرغ و افزایش چربی و پروتئین موجود در تخم‌مرغ

• کاهش میزان ابتلا به سندرم کبد چرب

• کاهش کلسترول تخم‌مرغ

• افزایش وزن تخم‌مرغ

• افزایش استرادیول سرم و ملاتونین

مزایای استفاده از بتائین برای جایگزینی با کولین کلراید در جیره

• باتوجه به اثر تخریبی کولین کلراید بر سایر اجزاء جیره بویژه ویتامین‌ها، جایگزین نمودن بتائین با کولین کلراید می‌تواند تا حد بسیار زیادی این مشکل را برطرف نماید.

• بتائین علاوه بر اینکه هیچ‌گونه اثر تخریبی بر روی ویتامین‌ها ندارد، قابلیت دسترسی آنها را نیز افزایش می‌دهد.

• بتائین بهترین و تنها منبع تامین‌کننده گروه متیل می‌باشد که می‌تواند در واکنش‌های متیلاسیون بطور مستقیم شرکت کند، در صورتی‌که کولین کلراید، متیونین و اسید فولیک بطور غیرمستقیم این عمل را انجام می‌دهند. بنابراین با استفاده از بتائین در جیره، طیور می‌توانند میزان بیشتری انرژی را صرفه‌جویی کنند.

• با استفاده از بتائین در جیره می‌توان به‌میزان ۶۰٪ از کولین کلراید و ۱۰٪ از متیونین جیره کاست. این مزیت موجب کاهش هزینه‌های تمام‌شده و ارزان‌تر شدن جیره می‌گردد که در این حالت می‌باید به سطح سیستئین، ویتامین B12 و اسید فولیک جیره افزوده گردد تا تعادل لازم برقرار شود.

تاثیر جایگزینی کولین با بتائین بر بهبود عملکرد جوجه‌های گوشتی

تاثیر جایگزینی کولین با بتائین بر بهبود عملکرد جوجه‌های گوشتی
 

میزان مصرف

• طیور گوشتی ۱- 1.5 کیلوگرم در هر تن خوراک

• طیور تخمگذار ۸۰۰-۱۰۰۰ گرم در هر تن خوراک

• بوقلمون ۵۵۰ - ۸۵۰ گرم در هر تن خوراک