ماکی دام

دام، طیور، آبزیان

کد خبر: 2796
بازدید: 431
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۸ ساعت: 10:14:26 AM

نکات مهم فصلی در پرورش ماکیان

در این مقاله به مسائل مهمی که در هر فصل و بازه زمانی در پرورش بلدرچین و کبک باید به آن توجه کرد، خواهیم پرداخت.

نکات مهم فصلی در پرورش ماکیان

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ با رعایت کردن و دنبال کردن مطالب و اطلاعیه‌های این صفحه از مواجه شدن با ضرر و زیان در فصول مختلف جلوگیری کنید.

پرورش سایر ماکیان هم مثل تمام مشاغل دیگر همیشه با نوسانات، کاهش فروش و بیماری‌ها دست و پنجه نرم می‌کند.

پس فارم‌های موفق و با تجربه همیشه مشکلات فصلی را از قبل پیش‌بینی کرده و به دستورالعمل‌ها توجه دارند.

باید بدانید که:

• همیشه مثل مهر ماه تا اسفند ماه محصولات تولیدی شما به خوبی و با سود بالا عرضه نمی‌شود.

• تغییر ناگهانی آب و هوا واحد پرورشی شمارا با خسارت روبرو خواهد کرد.

• تغییر فصل مسئله‌ای مهم در امر پرورش و تولید بشمار می‌رود.

• تعطیلات طولانی مدت در فروش محصولات شما که متاسفانه کالایی اساسی بشمار نمی‌رود تاثیرگذار است.

• در جریان بیماری‌های شیوع یافته مثل آنفولانزا و … باشید، زیرا در این دوران مکمل‌های مصرفی در دان باید تغییر کنند.

و صدها باید‌ها و نباید‌های دیگر…

و این هم را باید بدانید که خیلی زود دیر می‌شود.

بیشتر بدانیم:

پرورش بلدرچین

پرورش کبک در یک نگاه

از مرغ‌هایتان در برابر آنفلانزای طیور محافظت کنید

تزریق آب خنک به سیستم آبرسانی بلدرچین، کبک و مرغ

به اطلاع تمامی عزیزان می‌رسانیم با توجه به افزایش دمای فصل تابستان در اکثر نقاط کشور، تهیه و استفاده از آب خنک و با کیفیت در سالن‌های پرورش طیور و دیگر مکان‌ها … برای تمامی پرندگان ضروری می‌باشد .

زیرا این امر موجب راندمان بالای تخمگذاری و پائین آمدن درصد تلفات می‌گردد.

شما عزیزان می‌توانید با عبور آب از یک باکس خنک‌کننده شبیه به لوله‌های سرمایشی آب‌سردکن‌ها با کمترین هزینه در فصل گرم، دمای آب مصرفی را کاهش دهید.

عوامل موثر بر مقدار آب مصرفی طیور

• سن پرنده

• دما و رطوبت سالن پرورش

• کیفیت و طعم آب مرغداری

• تراکم سالن یا تعداد پرنده

•  جنسیت پرنده

راهکار‌هایی برای کاهش تنش گرمایی در فصل گرم سال برای ماکیان

• مطلوب کردن و تغییر شکل فیزیکی دان

• تامین دان پرنده در ساعات خنک روز

• بالانس کردن جیره غذایی استفاده از مواد مغذی و مواد با قابلیت هضم بهتر

• فراهم کردن آب آشامیدنی مناسب و خنک

• استفاده از ویتامین‌ها

• کنترل تهویه با دمای سالن

استرس گرمایی با کم اشتهایی و کاهش مصرف خوراک همراه است.

قابل توجه پرورش‌دهندگان بلدرچین و کبک

همان‌طور که قبلا هم به کاهش فروش در فصل گرم سال، اطلاع‌رسانی شده بود، مدت زمان تعطیلات نوروز هم باید به آن توجه لازم بشود. زیرا در این بازه زمانی هرساله شوک‌هایی به واحد‌های فعال وارد شده و به خسارت منجر می‌شود.

زیرا در این دوره بازار تعطیل، و یا مردم بدنبال خرید نوروزی و کالا‌های اساسی خود هستند و فروش تخم خوراکی سایر ماکیان با کاهش مواجه است.

لذا از تمامی دوستان خواهشمندیم اگر تضمینی برای فروش تخم خوراکی در این مدت ندارید اواسط اسفند ماه گله را به سمت اصلاحاً حالت استندبای هدایت کنید.

البته قبل از روش‌های هدایت به حالت اسنتدبای نکته دیگری لازم به ذکر است. استفاده از این روش هم بدون زیان نخواهد بود، زیرا واحد تولیدی با دست خود تولید خود را کم و راندمان تخمگذاری را پایین خواهد آورد. ولی توجه داشته باشید که به مراتب خسارات کمتری وارد خواهد شد تا جمع‌آوری حجم زیادی تخم و فاسد شدن آنها.

راه‌حل‌ها:

اولین نکته برای کاهش تولید در مقطع زمانی محدود استفاده از تایمر نوردهی به گله است. در این روش با کم کردن ساعات روشنایی بصورت پیوسته در هر روز باعث کم کردن تولید در گله می‌شویم. همزمان با کاهش ساعات روشنایی بطور معلوم مصرف خوراک کاهش یافته و در قدم بعد کاهش وزن در پیش است. (کاهش وزن 8 الی 10درصدی امری نرمال بشمار خواهد آمد)

(در این روش نباید تایم روشنایی از 8 ساعت در شبانه روز کمتر شود)

مورد بعدی در رابطه با دان و کاهش پروتئین جیره تا حدود 6درصد.

در مورد آب با کیفیت در این دوره دقت به عمل آورید. زیرا پرنده در این دوره‌ای که به نور، دان و پروتئین کافی دسترسی ندارد، قطع آب حتی به مدت خیلی کم باعث تلفات و مسائل دیگری خواهد شد.

سیستم تهویه همچون قبل باید به کار خود ادامه بدهد.

و در آخر بعد از سپری شدن مدت زمان کاهش فروش با برگرداندن شرایط استاندارد و نرمال بطور آهسته و پیوسته گله دوباره به اوج تولید خود خواهد رسید.

پیشگیری از آنفولانزای طیور

به اطلاع پرورش‌دهندگان عزیز می‌رسانیم کسانی که از دان آماده استفاده می‌کنند دقت بفرماین در فرمول آنها از پودر گوشت و پودر جوجه استفاده نشود، چون دراین شرایط جای هیچ ریسکی وجود ندارد. یعنی با این کار به استقبال آنفولانزای فوق حاد رفتن…

شروع فصل سرما

با فرارسیدن فصل سرما موارد زیر پیش خواهد آمد و قبل از وارد شدن خسارت، بررسی و پیشگیری و اطلاع‌رسانی کنید.

همانطور که در فصل گرما راندمان تولید از حالت نرمال خارج و فروش محصولات کم می‌شود، مراقب خسارت‌های ناشی از شوک هوای سرد به گله و گاهی ورود بیماری‌ها باشید!

در این فصل تا پایان اردیبهشت تقاضا بسیار بیشتر از تولید می‌شود و تولیدکننده‌هایی که با شوک و استرس گله مواجه شده‌اند خسارات سنگینی متحمل خواهند شد.

برای جبران این خسارات در نیمه فصل سرما و تقاضای بالای محصولات، تصمیم به افزایش ظرفیت چشم‌گیری می‌گیرند که نیازمند بررسی دقیق است، لذا تا اوج تولید گله نزدیک به فصل گرما می‌شویم و همان کاهش تولید و…

ما همیشه توصیه کرده‌ایم: « با شروع فصل گرما کاهش تراکم گله، و با شروع فصل سرما افزایش گله و تولید»

عمل کردن بر خلاف این امر باعث شکست بسیاری از دوستان تولیدکننده شده است.

در فصل سرما هوادهی کمتری نیاز است، اما نه درحدی که افزایش گاز سالن به گله آسیب بزند، با تولید هوای گرم بیشتر این مشکل را جبران کنید.

برخورد مستقیم هوای ورودی با گله را جدی بگیرید.

تولیدکنندگانی که از مخازن آب سرد استفاده می‌کنند دمای آب سیستم آب‌رسانی را جدی بگیرند و از آب آشامیدنی با دمای نرمال استفاده کنند.

در فصول سرد باید مراقبت‌های ویژه‌ای در مرغداری اعمال گردد، مهمترین آنها در زیر آمده است:

• قبل از رسیدن فصل سرد، هیتر‌ها مورد سرویس لازم قرار گیرند و از صحت کار آنها اطمینان لازم بدست آید.

• در مورد ذخیره‌سازی سوخت زمستانی اقدام لازم بعمل آید.

• برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از قطع برق طولانی و یا بروز اختلال در کار هیتر‌ها، سایر وسایل گرم‌کننده کمکی نظیر مادر مصنوعی و کپسول‌های گاز نیز پیش‌بینی گردد.

• ترتیبی اتخاذ گردد که تهویه سالن فدای افزایش درجه حرارت سالن و یا بر عکس نشود.

• در ایام زمستان برنامه ثابتی برای تنظیم قدرت و دور فن‌ها نمی‌توان صادر نمود و باید با توجه به درجه حرارت سالن و وضعیت هوادهی داخل سالن، درجه قدرت فن‌ها را تعیین کرد.

• برای اینکه میزان تهویه و درجه حرارت در ایام سرد در حد متعادلی باشد، نیاز به کنترل بیشتر سالن و بازدید مرتب از سالن‌ها می‌باشد.

• منافذی که محل ورود هوای سرد به سالن‌ها می‌باشد، بخصوص درب اصلی ورودی سالن، راهروی کولینگ و اطراف فن‌ها را شناسائی و جهت مسدود کردن منافذ اقدام لازم بعمل آید.

• همه روزه از راهروی کولینگ بازدید بعمل آمده و از سالم بودن و نصب برزنت‌ها اطمینان لازم حاصل گردد.

 بعد از قطع برق، حتی بطور موقتی و لحظه‌ای، از هیتر‌ها بازدید شود و از کارکرد مناسب آن اطمینان کسب شود.

• در فصول سرد، کنترل بیشتری از وضعیت سلامت گله بعمل آید .

• دماسنج‌های ماکزیمم و مینیمم، حداقل در سه نقطه سالن نصب گردد و حداقل و حداکثر دما بطور روزانه ثبت گردد.

• هیتر‌ها بطور روزانه مورد بازدید قرار گیرند.

• نصب ترموستات و اکوستات در داخل سالن‌ها ضروری است.

• در فصول سرد حتی‌الامکان از کارگرانی در سالن‌ها استفاده شود که تجربه کار با هیتر و تعمیرات جزئی آن را داشته باشند.

منبع: سایت پرآور


نام:
پست الکترونیک:
نظر:
*
نظر شما با موفقیت ارسال شد.
نظر شما حداکثر تا 24 ساعت آینده بررسی می شود
ارسال نظر
نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نخواهد شد
نظرات به زبانهایی به غیر از زبان فارسی منتشر نخواهد شد
نظرات غیر مرتبط با این خبر منتشر نخواهد شد.
نام:
پست الکترونیک:
نظر:
*
 

عناوین اصلی