کاهش آسیت با استفاده از برگ زیتون

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ به نقل از ایسنا، رضایی با بیان این مطلب اظهار کرد: در این مطالعات با استفاده از مقدار یک درصد برگ زیتون در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی، می‌توان مقدار تلفات ناشی از «آسیت» (تجمع غیرطبیعی مایعات در حفرات بدن طیور که منجر به تلفات در آنها می‌شود) را کاهش داد.

رضایی میزان تلفات ناشی از شیوع «آسیت» را در جوجه‌هایی که جیره غذایی معمولی دارند، 8درصد ذکر کرد و یادآور شد: در جوجه‌هایی که در جیره آنها برگ زیتون استفاده شد، میزان تلفات به 2درصد کاهش یافته است؛ از این‌رو در این مطالعات به این نتیجه رسیدیم که استفاده از برگ زیتون میزان تلفات ناشی از این بیماری را 6درصد کاهش می‌دهد.

بیشتر بدانیم:
آسیت یا آب آوردگی شکم در مرغ‌های گوشتی
علل بروز سندرم آسیت در طیور
بیماری آسیت (Ascites) در طیور گوشتی

به گفته وی، برای کاهش تلفات ناشی از «آسیت» در جوجه‌های گوشتی می‌توان از پودر برگ زیتون در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی آرین به مقدار یک درصد استفاده کرد.

رضایی، کاهش طول دوره پرورش و بهبود ضریب تبدیل غذایی زمینه‌ بروز بیماری متابولیکی «آسیت» در جوجه‌های گوشتی را از مزایای این جیره غذایی عنوان کرد و یادآور شد: این بیماری متابولیکی باعث تلفات قابل توجهی در جوجه‌های گوشتی می‌شود، به گونه‌ای که تلفات ایجاد شده بوسیله این بیماری درتعداد جوجه‌های گوشتی معمولی 5 تا 8درصد گزارش شده است که می‌تواند در تعداد جوجه‌های سنگین‌تر به 20 تا 30درصد نیز برسد.

رییس موسسه تحقیقات علوم دامی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط کنونی، این جوجه گوشتی سهم ناچیزی را در تأمین جوجه یک روزه مورد نیاز مرغداری‌های گوشتی کشور دارد، لذا به منظور حفظ و نگهداری این سرمایه عظیم ملی و استعداد بالقوه موجود، توسل به توصیه‌های مدیریتی در زمینه‌های مختلف جهت کاهش عارضه «آسیت» امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.