منابع ذخیره ای آغوز

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ آغوز یکی از مفیدترین خوراک بره‌های تازه به‌دنیا آمده محسوب می‌شود که مصرف آن در سلامت و شادابی حیوان بسیار تاثیرگذار است.

درموارد مختلفی به دلایل گوناگون امکان شیر خوردن بره از پستان مادر وجود نداشته و باید آغوز را به‌نحوی نگهداری کرده و به مصرف بره‌ها رساند، در ادامه به برخی از راه‌های ذخیره آغوز می‌پردازیم.

آغوز یخ زده

برای تهیه آغوز یخ‌زده باید 7 تا 8 دوشش بعدی میش‌های تازه‌زا را جمع کنید و در فریزر قرار دهید تا یخ بزند هرگاه به هر دلیلی خواستیم از این منبع استفاده کنیم باید ظرف حاوی آغوز یخ‌زده را در آب ولرم قرار دهیم تا یخ آن به آهستگی باز شود.

• اگر یخ آغوز را روی حرارت مستقیم باز کنیم و یا اینکه ظرف آن را درون آب جوش قرار دهیم، خاصیت آغوز ازبین می‌رود.

• دمای مناسب آغوز برای خوراندن به بره دمای حدود 40 درجه است در این دما، اگر آغوز را روی پوست دستتان برزید احساس گرمای ملایمی دارید و به هیچ عنوان دست شما نمی‌سوزد.

• سعی کنید از آغوز میش‌های پیر گله برای تهیه منبع ذخیره‌ای آغوز استفاده کنید.

بیشتر بدانیم:
آغوز در این سال ها چه تغییراتی کرده است؟
اسهال گوساله و اهمیت خواندن آغوز

آغوز سایر دام‌ها

برای بره، آغوز سایر میش‌ها نیز مناسب است اگر هیچ میش تازه‌زایی در گله نبود می‌توانید از آغوز گاو تازه‌زا استفاده کنید.

به یاد داشته باشید استفاده از آغوز گاو برای بره خیلی توصیه نمی‌شود زیرا بره مبتلا به کم‌خونی خواهد شد فقط زمانی از آغوز گاو استفاده کنید که آغوز یخ‌زده و یا آغوز میش ندارید.

آغوز ترش شده (آغوز تخمیری)

7 تا 8 دوشش بعدی میش‌های تازه‌زا را درون یک دبه پلاستیکی درب‌دار جمع کنید. 2 تا 3 قاشق ماست به آن اضافه کنید دبه را در یک مکان سایه و خنک قرار دهید هر روز آغوز را هم بزنید تا لخته نشود اگر لخته شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

• غلظت آغوز ترش شده باید همانند غلظت آغوز تازه باشد.

• هنگام مصرف به‌ازاء هر 1 لیتر آغوز ترش شده، یک قاشق کوچک جوش شیرین به آن اضافه کنید.

• دمای آغوز ترش شده هنگام مصرف باید به اندازه دمای بدن بره باشد نباید آغوز ترش شده‌ی سرد به حیوان داد.

• برای تهیه آغوز ترش شده از ظرف‌های درب‌دار استفاده کنید ترجیحاً از دبه‌های پلاستیکی استفاده کنید.