-
از ماهی میتوان بهصورت کامل آن و چه از باقیماندهاش در تغذیه دام و تغذیه طیور استفاده بهعمل آورد. بطورکلی ماهیهایی را که مورد مصرف تغذیه انسانی ندارند اغلب در همان محل صید بهصورت غذای حیوانی درآورده و به بازار عرضه مینمایند.
-
برخی دیگر از باقیماندههای حیوانی که مورد مصرف انسان قرار نمیگیرد، چربیهای اضافی و محتویات شکمبه است که میتوان از آنها در خوراک دام و طیور بهره برد.
-
باقیماندههای برخی کارخانجات مانند کارخانجات دانهخردکنی و آردسازی همچنین کارخانجات روغنکشی، قندسازی، ماءالشعیر میتوانند در تولید خوراک دام و طیور مفید واقع شوند که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.
-
ریشه ها وغده های گیاهان از ارزش غذائی که از جهت آب (75 تا ۹۰ درصد) و ویتامین غنی هستند، اصولاً بستگی به میزان گلوسید (قند و نشاسته) که قسمت اعظم ماده خشک آنها را تشکیل میدهد دارد.
-
نوتراز یک سری از آنزیمهای مورد نیاز طیور میباشد، این آنزیمها در تعداد زیادی از دانشگاههای اروپا مورد بررسی قرار گرفته که نتایج آزمایشات صورت پذیرفته بسیار رضایتبخش بوده است.
-
کنترل وزن تخممرغ در گلههای تخمگذار تجاری و همچنین گلههای مرغ مادر اهمیت بسیار زیادی دارد. کنترل اندازه تخممرغ در ابتدا و انتهای دوره تولید مستلزم استفاده از راه کارهای متفاوتی است.
-
عبارت پروبیوتیک از کلمه یونانی (Probios) گرفته شده و برخلاف آنتیبیوتیک که به معنای ضدحیات است، در لغت به معنای حمایت از حیات میباشد.
-
تنش گرمایی بهعنوان یکی از مشکلات اساسی در پرورش جوجههای گوشتی و طیور تخمگذار در فصول گرم بهشمار میرود و اثرات اقتصادی زیان باری بر تولیدکنندگان تحمیل میکند.
-
بررسی جمعیت میکروبی، میکروبایوتا (microbiota) که در دستگاه گوارش مرغ بهسر میبرد بهسبب تفاوتهای بالایی که میان گلهها وجود دارد دشوار بوده است.
-
رابطه میان تنوع سویههای میکروبی مقیم دستگاه گوارش، با بهرهوری بیشتر مرغ از خوراکی که میخورد چندان روشن نیست. با اینحال تنوع بالاتر میکروبی در دستگاه گوارش سبب پایینتر بودن ضریب تبدیل خوراک شده است.
-
جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و محیط زندگی طیور بهطور مستقیم و غیرمستقیم بر سیستم ایمنی و سلامتی آنها تاثیرگذار هستند.
-
تغییرات فصلی، محیط، عوامل مدیریتی، شرایط داخلی و بستر مرغداری ازجمله عوامل خارجیای هستند که بر شمار جمعیت میکروبی دستگاه گوارش طیور تاثیر میگذارند.
-
میکروبایوتای دستگاه گوارش بهعنوان یک عضو اصلی که نقش اساسی در حفظ سلامتی میزبان (مرغ) دارد، پذیرفته شده است. این جمعیت میکروبی، فعالیتهای تغذیهای، متابولیسمی و ایمنی میزبان را تقویت میکند.
-
مصرف بتائین در تغذیه طیور مزایای بسیاری داشته و به کاهش بسیاری از عوارض و بیماریها کمک میکند.
-
در این مقاله میخوانیم که دستگاه گوارش، چگونه در نطفه، و سپس در جوجههای تازه هچ شده، رشد میکند و به ویژه چه تأثیری روی توانایی مرغها در ایجاد پاسخ ایمنی برای مقابله با بیماریزاها، میگذارد.