تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ به آگاهی هم میهنان محترم می رساند با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری (کنه ها)، ضروری ست هم میهنان عزیز به ویژه گروه های در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه ها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستائیان و عشایر که به نحوی از انحاء با دام سر و کار دارند، با جلوگیری از رفتارهای مخاطره آمیز از جمله موارد زیر، مراقب سلامتی خود باشند.

· خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه ها

· رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت.

· نگهداری لاشه حداقل به مدت 24 ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه

· خودداری از خرید گوشت های بدون مهر دامپزشکی

· خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود)

· خودداری از مصرف جگر به صورت خام (جگر خریداری شده باید به مدت حداقل 48 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود)

· استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل

· اجتناب کودکان و روستائیان و دامداران از بازی و یا ملامسه کنه های ماده تخم ریزی کرده و ...

· خودداری از جدا و له کردن (کشتن) کنه ها توسط شیردوشان و دامداران

· خودداری از پشم چینی دام ها، بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده

· اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستان ها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن

· سمپاشی منازل و اصطبل‌های روستایی جهت کاهش جمعیت کنه‌ها

لازم به ذکر است که تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری های مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دام های آلوده ندارد و از این رو اقدامات دامپزشکی صرفا به منظور تامین بهداشت جمعیت انسانی و متعاقب گزارش وقوع بیماری در انسان، آغاز می شود.

منبع : روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو