ماکی دام

دام، طیور، آبزیان

کد خبر: 426
بازدید: 1728
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۶/۱۷ ساعت: 9:38:06 AM

تولید شیر با کیفیت بالا

با توجه به اینکه مواد اولیه و اصلی فرآورده‌های لبنی شیر است لذا کیفیت شیر تولیدی در کیفیت فرآورده‌های آن تأثیر به‌سزایی خواهد داشت.

تولید شیر با کیفیت بالا

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ باتوجه به اینکه مواد اولیه و اصلی فرآورده‌های لبنی شیر گاو است لذا کیفیت شیر تولیدی در کیفیت فرآورده‌های آن تأثیر به‌سزایی خواهد داشت.

شیر با کیفیت خوب باید دارای شمارش پایین باکتری، عاری از مواد خارجی و طعم مورد دلخواه باشد. طعم شیر مورد دلخواه، کمی شیرین و بی‌بو است.

تولید شیر با کیفیت نیاز به گاو تمیز، سالم و به‌طور صحیح تغذیه شده دارد.

جایگاه نگهداری دام‌ها بایستی تمیز و خشک و خوب تهویه شده باشد و وسایل باید تمیز ضدعفونی‌شده، صاف و غیرمسی باشد.

شیر باید به‌سرعت خنک و به‌طور مداوم پس از اینکه از گاو گرفته شد پوشیده شود.

پستان‌های دام‌های شیرده بایستی همواره تمیز باشند نگهداری از گاوهای تمیز نیاز به محوطه و جایگاه تمیز دارد. جایگاه باید به‌خوبی تهویه شود چراکه بعضی از بوهای بد می‌تواند وارد شش‌ها و شیر شود.

غذاهای بدبو باید بعد از دوشش و شیردوشی تعلیف شوند (مثل سیلو) تا بوی بدی وارد شیر نگردد. همچنین، تولید شیر باکیفیت نیاز به وسایل صاف دارد تا به‌راحتی تمیز و ضدعفونی شوند.

بیشتر بدانیم:
تأثیر رژیم غذایی و سایر فاکتورها روی ترکیب اسیدهای چرب در شیر گاو
دوازده راهکار برای کیفیت شیر

شیر نبایستی در معرض مس و آهن قرار گیرد چراکه این مواد می‌تواند طعم ترشیدگی را به شیر بدهند.

شیر باید در عرض دو ساعت بعد از اتمام دوشش در دمای 4/4 درجه سانتی‌گراد خنک و نگهداری شود تا طعم و کیفیت خود را حفظ کند.

در این درجه حرارت رشد باکتری‌ها در حداقل بوده و شیر بایستی به‌طور مداوم از باکتری‌ها، گردوغبار، کثافات، گرما و سرمای زیاد، روشنایی و تمام چیزهایی که کیفیت شیر را کاهش می‌دهند، محافظت گردد.

به‌طور خلاصه برای پیشگیری از آلوده شدن شیر بایستی به نکات زیر توجه نمود:

1- مراعات نهایت نظافت و پاکیزگی در تولید و دست‌کاری شیر.

۲- سرد کردن کافی شیر در هنگام نگهداری و حمل و نقل.

3- مراقبت و جلوگیری از ایجاد آلودگی ثانوی شیر بعد از سالم‌سازی حرارتی.

برای مطالعه کامل مقاله کلیک کنید:
میکروبیولوژی شیر و کاهش بار میکروبی آن


نام:
پست الکترونیک:
نظر:
*
نظر شما با موفقیت ارسال شد.
نظر شما حداکثر تا 24 ساعت آینده بررسی می شود
ارسال نظر
نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نخواهد شد
نظرات به زبانهایی به غیر از زبان فارسی منتشر نخواهد شد
نظرات غیر مرتبط با این خبر منتشر نخواهد شد.
نام:
پست الکترونیک:
نظر:
*
 

عناوین اصلی