اهمیت مصرف ماده خشک در دوره انتقال

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ بیماری‌هایی که در دوره انتقال رخ می‌دهند ارتباط تنگاتنگی با کاهش ماده خشک مصرفی داشته و مصرف ماده خشک، در حفظ سلامت و عملکرد گاوها در دوره خشکی نقش بسزایی دارد.

درطول دوره انتقال مصرف ماده خشک و غلظت مواد مغذی در جیره گاو، تعین‌کننده فراهمی مواد مغذی موردنیاز دام و جنین درحال رشد است. گاوها نزدیک به زایمان نسبت به انسولین حساسیتی نداشته و غلظت انسولین آنها تقریباً پایین می‌باشد.

بیشتر بدانیم:
دوره خشکی و close up در گاو شیری باردار
روش‌های خشک کردن گاو شیری

پایین بودن غلظت انسولین علی‌رغم کاهش میزان ماده خشک مصرفی در هفته‌های آخر پیش از زایمان باعث ثابت نگه داشتن غلظت گلوکز خون می‌شود.

هنگام پایین بودن سطح انسولین، مصرف گلوکز توسط بافت‌های مختلف کاسته می‌شود درحالی‌که استفاده از منابع انرژی حاصل از چربی‌ها توسط بافت‌های عضلانی افزایش یافته است که این امر درنهایت موجب ذخیره گلوکز می‌گردد.

مقاله کامل را مطالعه فرمایید: دوره انتقال گاوهای شیری