اثرات کمبود ویتامین‌ها در جیره مرغ مادر

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ اثرات کمبود برخی از ویتامین‌ها در جیره غذایی مرغان مادر بر قدرت جوجه‌درآوری و کیفیت جوجه‌های تولیدی:

ویتامین A: مرگ زودرس جنین در 48 ساعت اول و عدم تعادل دستگاه گردش خون.

ویتامین D3: امکان تولید جوجه با استخوان نرم که معمولاً با برخی از نقایص در پوسته تخم مثل تخلخل زیاد

ویتامین E: امکان مشاهده انسفالومالاشیا و بروز تراوش آب زیر پوست

ریبوفلاوین: تلفات زیاد جنینی در سنین 9 تا 14 و یا 17 تا 21 روزگی، بروز خیز و پیچیدگی پرها و انگشتان، علائم پس از گذشت 3 تا 5 روز مشاهده می‌شوند.

اسید پانتونیک: خونریزی جلدی درجنین‌های تفریخ شده

بیوتین: کاهش هچ بدون افت تولید تخم‌مرغ، امکان وجود ضایعات اسکلتی و کجی منقار

ویتامین B12: تلفات جنینی در حدود روزهای 8 تا 14 با احتمال بروز خیز، انگشتان پیچ خورده و کوتاهی منقار.

تیامین: تلفات جنینی در اوایل دوره یا در روزهای 19 تا 21 رخ می‌دهد. علی‌رغم وجود شمار کم جوجه‌های ناقص، تعداد زیادی از جوجه‌های مرده در سینی هچری دیده می‌شوند و جوجه‌های هچ شده نیز تلفات بالایی را در 10 تا 14 روز ابتدایی نشان می‌دهند. (برخی از مواد ضدعفونی‌کننده، ضدکوکسیدیوزها  با پودر ماهی بی‌کیفیت نیز موجب کمبود تیامین می‌شوند.)

نیاسین: تلفات جنینی در 8 تا 17 روزگی، که البته به سطح تریپتوفان جیره غذایی نیز بستگی دارد.