ماکی دام

دام، طیور، آبزیان

کد خبر: 1590
بازدید: 2734
تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۹ ساعت: 9:41:04 AM

مطالعه مقاومت دارویی سالمونلاهای جداسازی شده ازتخم‌مرغ‌های بومی‌شهرستان فسا (بخش اول)

سالمونلا در طیور باعث ایجاد اسهال سفید باسیلی می‌شود و انتقال آن در طیور به صورت عمودی و افقی می‌باشد؛ درانسان نیز سبب ایجاد مسمومیت غذایی می‌شود؛ به این سبب تخم‌مرغ یكی از مهمترین منابع سالمونلا می‌باشد.

سالمونلا

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ سالمونلاها اجرام میله‌ای كوتاه، گرم منفی، فاقد كپسول، هوازی و بی‌هوازی اختیاری هستند و مقاومت بالایی در مقابل عوامل شیمیایی و فیزیكی دارند. سالمونلا در طیور باعث ایجاد اسهال سفید باسیلی می‌شود و انتقال آن در طیور به صورت عمودی و افقی می‌باشد؛ درانسان نیز سبب ایجاد مسمومیت غذایی می‌شود؛ به این سبب تخم‌مرغ یكی از مهمترین منابع سالمونلا می‌باشد.

به منظور مطالعه آلودگی تخم‌مرغ‌های بومی‌شهرستان فسا وبررسی الگوی مقاومت داروئی باكتری‌ها، مجمع 200 عدد تخم‌مرغ‌های بومی جمع‌آوری و به آزمایشگاه منتقل گردید؛ درآزمایشگاه پوسته آنها با اتانول 80‌درصد ضدعفونی و محتویات هر 5عدد تخم‌مرغ در یک بشر مخلوط گشته و پس از 24 ساعت انكوباسیون در دمای 37درجه سانتی‌گراد با سوآب در آبگوشت سلنیت_F تلقیح گردید

 نمونه از محیط سلنیت_F  به آگار سالمونلا- شیگلا منتقل شد و پس از انكوباسون در 37 درجه سانتی‌گراد ازنظر كلنی‌های مشكوک به سالمونلا بررسی شدند.

كلنی‌های مشكوک در محیط‌های TSI ولیزین دكربوكسیلاز تلقیح و باكتری‌هایی كه دارای واكنش‌های مربوط به سالمونلا بودند بوسیله آزمایش PCR با پرایمر‌های اختصاصی برای سالمونلاها و سروتیپ‌های سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی‌موریوم مورد بررسی قرارگرفتند.

نتایج تحقیق نشان داد كه 10 نمونه مخلوط شده تخم‌مرغ (حداقل 12/5‌درصد تخم‌مرغ‌ها) به سالمونلا ٬ سروتیپ سالمونلا انتریتیدیس آلوده بودند. در بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیكی٬ سالمونلا‌های جدا شده 90/3 درصد مقاوم به آمپی‌سیلین، 15/5 درصد مقام به تتراساكلین،  41/9 درصد مقاوم به كانامایسین بوده ولی همگی به انروفلوكساسین حساس بودند.

سالمونلا در تخم مرغ

سالمونلاها دسته‌ی بزرگی از باسیل‌های گرم منفی‌اند كه اندازه آنها به طول 1 تا 3 و عرض آنها 0/5 تا 0/8 میکرون می‌باشد؛ غیر از دو سروتیپ سالمونلا گالیناروم و سالمونلا پولوروم٬ ما بقی دارای آنتی ژن H مربوط به تاژک بوده وتوانایی حركت را دارند. سالمونلاها مقاومت بالایی به عوامل شیمیایی نظیرغلظت زیاد  صفرا و همچنین عوامل فیزیكی نظیر حرارت و مواد ضدعفونی‌كننده را دارا می‌باشند.

طبق بررسی تاج بخش و نظری سالمونلا آبرتوس اویس می‌تواند تا بیش از 5 ماه حیات و توان بیماریی‌زایی خود را در خاک حفظ نماید. تاكنون بیش از 2500 سروتیپ از سالمونلا‌ها شناسایی شده‌اند. در طیور سالمونلا‌ها به صورت عمودی و افقی منتقل می‌شوند و معمولاً عفونت‌های پایداری را در سطح گله‌های آلوده ایجاد می‌كنند. سروتیپ‌های مختلف سالمونلا باعث بیماری‌های چون پولوروم كه عامل آن سالمونلا پولوروم می‌باشد؛ انتقال این نوع سروتیپ بیشتر به صورت عمودی است؛ تیفوئید مرغان توسط سالمونلا گالیناروم ایجاد می‌شود كه انتقال بیشتر به صورت افقی و از مدفوع پرندگان حامل می‌باشد٬ پاراتیفوئید بیماریی است كه دارای علائمی مشابه پولوروم و دارای اهمیت زیاد می‌باشد؛ زیرا عوامل ایجادكننده آن به ترتیب سالمونلا تیفی موریوم، انتریتیدیس، سالمونلا‌ هاوانا و ... می‌باشند.

از آنجایی كه این عوامل بخصوص سالمونلا تیفی موریوم و انتریتدیس به میزبان خاصی عادت نكرده‌اند و به عنوان مهمترین گونه‌های دخیل در عفونت‌های سالمونلایی انسانی محسوب می‌شوند. بررسی‌ها نشان می‌دهند كه سالمونلا انتریتیدیس در اغلب اپیدمی‌های سالمونلوز با منشاء تخم‌مرغی دخالت دارد. سالمونلا انتریتیدیس می‌تواند محتویات تخم‌مرغ را در نتیجه عفونت بافت تولیدمثلی مرغان تخم‌گذار را آلوده نماید.

به نظر می‌رسد مكان عمده عفونت، قسمت فوقانی اویداكت باشد. دیگر سروتیپ‌های پاراتیفوئید شامل سروتیپ مقاوم به آنتی‌بیوتیک، سالمونلا تیفی‌موریوم نیز می‌تواند در تخم‌مرغ جایگزین شود. مصرف تخم‌مرغ آلوده از مهمترین منابع عفونت سالمونلایی می‌باشد. باكتری سامونلا سخت رشد نبوده و از محیط، نمونه كلینیكی و مواد غذایی بعد از مرحله غنی سازی جدا می‌شود و تكنیک PCR نتایج سریع و دقیقی را در تشخیص باكتری فراهم می‌ نماید.

با توجه به اهمیت آلودگی‌های سالمونلایی در صنعت پرورش طیور، بهداشت عمومی و نیز افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیكی باكتری سالمونلا مطالعه حاضر به منظور شناسایی آلودگی تخم‌مرغ‌های محلی نواحی اطراف شیراز به سالمونلا با استفاده از آزمایشات بیوشیمیایی و ملكولی٬ نیز بررسی الگوی مقاومت داروئی جدایه‌های باكتری به روش انتشار دیسک صورت گرفت.

ادامه مقاله:

مطالعه مقاومت داروئی سالمونلاهای جداسازی شده ازتخم‌مرغ‌های بومی‌شهرستان فسا (بخش دوم)

مطالعه مقاومت داروئی سالمونلاهای جداسازی شده ازتخم‌مرغ‌های بومی‌شهرستان فسا (بخش سوم)


نام:
پست الکترونیک:
نظر:
*
نظر شما با موفقیت ارسال شد.
نظر شما حداکثر تا 24 ساعت آینده بررسی می شود
ارسال نظر
نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نخواهد شد
نظرات به زبانهایی به غیر از زبان فارسی منتشر نخواهد شد
نظرات غیر مرتبط با این خبر منتشر نخواهد شد.
نام:
پست الکترونیک:
نظر:
*
 

عناوین اصلی