محرک‌های رشد بر ایمنی و عملکرد جوجه‌های گوشتی

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ آزمایش فارمی مقایسه اثرات فرآورده‌های محرک رشد روی ایمنی اختصاصی و عملکرد جوجه‌های گوشتی، در مقایسه با گروه شاهد.

فرآورده‌ها: آویالمایسین (g/ton 100)، پروبایوتیک پروتکسین (g/ton 100)، Nutracid Focus (g/ton800)، پری‌بایوتیک MOS (kg/ton 1) و Vitacel (kg/ton 4)

نتیجه آزمایش فارمی

• واکسیناسیون نیوکاسل در نخستین روز انجام شد. در روزهای 7 و 14 پس از واکسیناسیون، تیتر HI در 2 گروه پروتکسین و پری‌بایوتیک MOS در مقایسه با دیگر گروه‌ها به گونه‌ای معنی‌دار بالاتر بود. (0.05>P)

• میان‌گروه‌ها در نخستین هفته، تفاوت معنی‌داری در زمینه FCR دیده نشد، اما در هفته‌های بعد و در تمام دوره FCR همە گروه‌ها نسبت به گروه شاهد به گونه‌ای معنی‌دار بهبود یافت. (0.05>P)

• گروه‌های پروتکسین و پری‌بایوتیک MOS ، بهترین FCR نسبت به دیگر گروه‌ها را داشتند.

• وزن مرغ‌ها با افزودنی‌های محرک رشد نسبت به گروه کنترل به گونه‌ای معنی‌دار بالاتر بود.(0.05>P) و در این میان وزن گروه‌های پروتکسین از همە گروه‌های دیگر بیشتر بود.

بیشتر بدانیم:

تاثیر مواد مغذی در تقویت سیستم ایمنی طیور (قسمت اول)

نقش تغذیه‌ای پروبایوتیک‌ها در فرمول خوراک مرغ‌های گوشتی

افزودنی‌های غذایی ایده‌ای جدید جهت بهبود ارزش غذایی و راندمان تولید در صنعت طیور

• پروتکسین و MOS سبب بهبود معنی‌دار EFPE (استاندارد کارآیی اروپایی) گردید.

• ضریب تبدیل خوراک در گروه‌های «پروتکسین» و «MOS» بهتر از دیگر گروه‌ها بود.

• وزن‌گیری در گروه «پروتکسین» بالاتر از همه گروه‌ها بود.

چاپ در مجله:

Journal of Animal & Veterinary

advance 2011

انجام‌دهندگان آزمایش فارمی:

افشین ذاکری و پدرام کاشفی

بخش طیور دپارتمان علوم دامی، دانشکده

کشاورزی دانشگاه آزاد تبریز

منبع: نیکوتک