توصیه های بهداشتی ذبح دام در آستانه عید قربان

به گزارش «سرویس دامپزشکی» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ به نقل از ایسنا؛ در خصوص توصیه‌های وزارت بهداشت برای رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح دام در روز عید قربان، مهندس محسن فرهادی گفت: حتماً باید خرید دام نیز از مراکز معتبر عرضه دام بهداشتی که زیر‌نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند، انجام شود و ذبح آن نیز در کشتارگاه‌هایی که سازمان دامپزشکی معرفی می‌کند، صورت گیرد. همچنین ذبح دام خارج از محیط کشتارگاه و در کوچه و خیابان از نظر بهداشتی درست نیست، زیرا آلودگی‌های محیطی به‌راحتی به گوشت منتقل می‌شوند و بهداشت عمومی را به مخاطره می‌اندازد.

معاون فنی بهداشت محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در ادامه توصیه کرد کسانی که می‌خواهند ذبح را در منزل انجام دهند، حتما نکات و توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنند؛ به‌طوری که ذبح دام روی زمین آسفالت یا سنگ فرش صورت گیرد تا بتوان راحت‌تر محیط را شست‌وشو کرد. اگر این شرایط فراهم نبود، حتما کیسه‌ای نایلونی زیر دام قرار داده‌ شود و سپس روی آن ذبح انجام دهند.

وی همچنین تاکید کرد: مردم فضولات و ضایعات دام را بعد از ذبح حتما در چاه فاضلاب یا عمق خاک دفن کنند و حداقل نیم متر خاک روی ضایعات و احشاء ریخته شود؛ در اینصورت از دسترس حیوانات و جوندگان دور می‌ماند و باعث آلودگی محیط نمی‌شود.

معاون فنی بهداشت محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت یادآوری کرد: هموطنان در صورت وجود هرگونه شکایت، انتقاد یا پیشنهاد می‌توانند با شماره تلفن‌های ۱۹۰ یا ۱۴۹۰ که مربوط به سامانه "بهداشت۱۹۰ " وزارت بهداشت است به طور ۲۴ ساعته تماس گیرند. 

فرهادی همچنین از آمادگی این وزارتخانه برای انجام نظارت‌های محیطی توسط بازرسان بهداشت محیط در سراسر کشور در قالب اکیپ‌های مشترک و در صورت درخواست سازمان دامپزشکی خبر داد.