مضرات مگس‌ها در دامداری

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ از آنجایی که مگس یکی از مهمترین عوامل انتقال بیماری‌های عفونی به بدن دام و انسان‌ها است، عدم رعایت بهداشت و حذف آنها می‌تواند موجب شیوع یک بیماری خطرناک شود و ضررهای بسیاری به دامدار برساند.

وجود تعداد زیادی مگس در دامداری‌ها امکان انتقال عفونت به دام‌های بالغ و جوان را به شدت افزایش می‌دهد و از طرفی موجب سلب آرامش از دام‌ها می‌شود. استرس در دام‌ها تاثیرات مخربی بر روند رشد آنان داشته و میزان شیردهی را کاهش می‌دهد به طوری که ۵ تا ده درصد از میزان تولید شیر دام‌ها خواهد کاست.

بنابراین مبارزه با مگس‌ها و لزوم کاهش تعداد آنها در دامداری‌ها مساله‌ای مهم برای حفظ سلامتی دام‌هاست. بی‌توجهی به این عامل مهم احتمال انتقال بیماری‌های مشترک و عفونی بین دام و انسان را افزایش می‌دهد. به طورکلی هر گاوداری و دامداری صنعتی باید پروسه‌ای مشخص برای مبارزه با افزایش تعداد جمعیت مگس‌ها داشته باشد تا از ضررهای اقتصادی هنگفت جلوگیری کند.

نحوه مبارزه با مگس‌ها در دامداری

سم‌پاشی کردن جایگاه پرورش دام‌ها، بهترین روش برای مبارزه با افزایش تعداد جمعیت مگس‌هاست.

برای این کار از سموم مختلفی استفاده می‌شود که در این میان سموم سایپرمترین پرکاربردترین سم‌ها برای این کار است. برای نتیجه گرفتن از این روش سمپاشی کردن باید در چند نوبت انجام شود.

سموم سایپرمترین مستقیماً بر روی حشرات اثر گذاشته و آنها را ازبین می‌برند. عملیات سمپاشی باید شب هنگام صورت گیرد زیرا مگس‌ها در شب تجمع پیدا می‌کنند. در این هنگام حشرات را بیشتر می‌توانید در زیر سقف‌ها و روی پاهای دام‌ها پیدا کنید.

سمپاشی باید در بخش‌های مختلف جایگاه پرورش اعم از روی آخورها، انبارهای علوفه و اطراف سیلوهای علوفه انجام شود. هنگام سمپاشی دقت لازم را داشته باشید و نگذارید سم وارد آب و خوراک دام‌ها شود زیرا دام‌ها در صورت خوردن این سم ممکن است تلف شوند. سم پس از ورود به بدن دام به کبد رفته و در نتیجه شیر این دام‌ها را نیز مسموم می‌کند.

بیشتر بدانیم:
اقدامات مدیریتی در رابطه با کنترل بو در جایگاه‌های دامی بسته
رفع مشکلات بهداشتی پرورش دام با مصرف خوراک صنعتی
اصول کلی بهداشت در دامداری‌ها
ضد عفونی و سمپاشی دامداری

نحوه سم پاشی دامداری

برای استفاده از سموم باید آنها را به صورت خمیری در محل‌های تجمع مگس‌ها قرار دهید. این کار باید روزانه و پشت سر هم انجام شود تا تاثیرگذار باشد.  بهتر است در مراحل بعد مگس‌های مرده را از محل تجمع جدا کنید و دوباره در محل مورد نظر سم بگذارید. مگس‌های آلوده را می‌توانید در اطراف آخورها و سطل‌ها پیدا کنید.

این نوع روش سمپاشی یکی از روش‌های مبارزه با بیماری در دامداری‌هاست که از نظر اقتصادی کاملاً به صرفه بوده و به مرور زمان نیز حشرات نسبت به آن مقاوم نمی‌شوند. این کار تاثیر بسیار مثبتی بر سلامتی دام‌های شما خواهد داشت و با انجام آن به نتایج مثبتی زیادی دست پیدا می‌کنید مانند:

• کنترل جمعیت مگس‌ها که تاثیرات مطلوبی بر راحتی دام و افزایش طول عمر آنها داشته و از ضررهای اقتصادی احتمالی جلوگیری می‌کند.

• بهبود پتانسیل تولیدی در دام‌های زنده

• مبارزه آسان و اقتصادی با مگس‌ها (عدم نیاز به استفاده از ماشین آلات و نیروی انسانی زیاد)

• سود بیشتر با افزایش آمار فروش تلیسه و دام‌های دیگر

• حفظ سلامتی و بهداشت بهتر برای کارکنان و پرسنل دامداری

منبع: livesheep