ماکی دام

دام، طیور، آبزیان

کد خبر: 2740
بازدید: 270
تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۳۰ ساعت: 9:35:52 AM

خطر انسان‌ها برای مرغداری

افراد ممکن است از یک مرغداری به مرغداری دیگری بروند و وسیله‌ای باشند برای انتقال ارگانیزم‌های بیماری‌زا

خطر انسان‌ها برای مرغداری

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ هرچه افراد به مرغ‌ها نزدیک‌تر شوند، هرچه مدت تماس آنها با مرغ‌ها بیشتر باشد، و هرچه فاصله زمان رفتن به مرغداری دیگر کوتاه‌تر باشد، احتمال اینکه عوامل بیماری‌زا را با خود منتقل کنند بیشتر می‌شود.

اگر این خود شما هستید که از یک گله دیگر بازدید کرده‌اید، برای کاستن از خطر انتقال بیماری می‌توانید دو کار انجام دهید:

یا تماس نزدیک با مرغ‌ها را به کمترین برسانید، و یا فاصله زمانی رفتن به گله خودتان را طولانی‌تر کنید.

ما، فاصله زمانی میان بازدید دو مرغداری را «روزهای دوری از مرغ‌ها» می‌گوییم. این، شمار روزهایی است که کسی می‌باید پیش از اینکه از مرغداری بازدید کند، خود را از تماس با هرگونه مرغی دور نگه دارد. شمار این روزها شاید لازم باشد تا 5 روز هم به درازا بکشد.

کسانی را که می‌باید از مرغداری بازدید کنند، باید پیش از ورود به گله «پاکیزه» کنید. اینکار می‌تواند از پوشیدن روکش کفش در ورودی مرغداری، تا دوش گرفتن جدی را شامل شود.

دستورالعمل ورود به گله، با بالاترین بایوسکیوریتی، رده‌های متفاوتی را دربر می‌گیرد:

• برنامه «روزهای دوری از مرغ‌ها» باید رعایت شود.

• وسایل شخصی بازدیدکننده، از جمله تلفن همراه آنها باید در اتومببیل‌شان بماند.

• کفش و همە لباس‌ها، در رختکن بیرونی بماند.

• به خوبی دوش بگیرند و موی سر را با شامپو یا صابون ضدمیکروب بشویند.

• خودشان را با حوله پاکیزه، به‌خوبی خشک کنند و لباس پاکیزه‌ای را که از سوی مرغداری آماده شده است بپوشند.

• دست‌ها را با الکل و یا ژل ضدعفونی‌کننده، میکروب‌زدایی کنند.

بیشتر بدانیم:

نقش انسان‌ها در شیوع بیماری‌های طیور

۶۰درصد بیماری‌های انسانی منشاء حیوانی دارد

کنترل و پیشگیری بیماری مارک

در مرغداری‌هایی که کارکنانی از ملیت‌های مختلف دارند، روند انجام دستورالعمل‌ها باید به صورت شکل‌های مناسب نشان داده شوند، و در جاهای مناسب در برابر دید همە کارکنان قرار گیرند.

برای اینکه کارکنان مرغداری همگی دوش می‌گیرند، امکانات زیر را فراهم کنید:

• دوش آب باید پاکیزه، و بدون آلودگی‌ها نگهداری شود.

• دمای هوای محیط دوش گرفتن، مناسب باشد.

• جریان آب داغ به خوبی برقرار باشد و از سر پاشنده (دوش) آب کافی روان شود.

• صابون و شامپوی ملایم در دسترس باشد.

• حوله پاکیزه و بزرگ در دسترس باشد.

یادآوری: کارکنان مرغداری هر بار که به توالت می‌روند می‌باید پیش از بیرون آمدن، دست‌هایشان را با دقت بشویند و با ماده ضدعفونی‌کننده میکروب‌زدایی کنند. شیوه شستشو و ضدعفونی‌کردن دست، میانه انگشتان، و نوک انگشتان را با تصویر، در توالت نشان بدهید.

به یاد داشته باشید که: انسان در دو زمینه با دیگر جانوران تفاوت دارد. انسان دوست دارد – میان‌بر – بزند، یا حتی کارهایی را خوب نمی‌فهمد – دور – بزند، و به جای روشی که به او گفته‌اند، به راه خودش برود، به شیوه خودش انجام دهد. هریک از این‌ها که باشد، برنامه بایوسکیوریتی را زیر سؤال می‌برد. بنابراین، همیشه بهترین کار این است که دلیلی را که انجام کارها را ضروری می‌سازد برای آنها به خوبی توضیح بدهید.

منبع: نیکوتک


نام:
پست الکترونیک:
نظر:
*
نظر شما با موفقیت ارسال شد.
نظر شما حداکثر تا 24 ساعت آینده بررسی می شود
ارسال نظر
نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نخواهد شد
نظرات به زبانهایی به غیر از زبان فارسی منتشر نخواهد شد
نظرات غیر مرتبط با این خبر منتشر نخواهد شد.
نام:
پست الکترونیک:
نظر:
*
 

عناوین اصلی